5 z najkrajších pláží Grécka, ktoré sa oplatí vidieť

NETKY.SK • 28 Júl 2024, 15:15 • 2 min
5 z najkrajších pláží Grécka, ktoré sa oplatí vidieť

Patríte k milovníkom plážového relaxu, potom niet pre vás lepšieho miesta ako Grécko. Krajina, ktorá sa môže pochváliť stovkami obývaných ostrovov a tisíckami kilometrov pobrežia, je domovom úžasného množstva zlatých pásov piesku, ktoré pokrývajú krištáľovo čisté vody Iónskeho a Egejského mora. Či už hľadáte miesto vhodné na plávanie, obľúbený piesočný pás s trochou šumu, alebo odľahlú zátoku, kde uniknete davom, tu je výber najlepších pláží v Grécku.

slovakia

left justify in out

Paleokastritsa na ostrove Korfu

Obľúbená rekreačná oblasť krásneho Grécka je Paleokastritsa. 23 km severozápadne od mesta Korfu, sa tiahne takmer 3 km cez sériu malých a malebných zátok. Nad nimi sa týčia skalnaté hory zahalené cyprusmi a olivovníkmi. Pláž je nádherná, s krištáľovo čistou vodou a množstvom možností na vodné športy.

Výlety loďou z móla zahŕňajú Paradise Sunset, kde môžete zažiť úchvatné západy slnka. Paleokastritsa je ale počas hlavnej sezóny veľmi populárna, takže ak si chcete na nej zabezpečiť svoje miesto, je lepšie sa sem vybrať v skorých ranných hodinách. Uľahčí vám to množstvo verejných autobusov a kyvadlovej dopravy, ktoré sem pravidelne jazdia až z mesta Korfu aj pobrežného letoviska Kerkyra.

Krétska pláž Elafonisi

Táto symfónia jemného ružovo-bieleho piesku, tyrkysovej vody a originálnych dún, zastrčená v juhozápadnom rohu Kréty, vyzerá ako magická krajina snov. Nie nadarmo sa spomedzi najkrajších európskych pláží za rok 2024, Elafonsini umiestnila na štrnástom mieste a zaujíma v tomto zozname popredné priečky. Aj v tomto prípade a pre vaše pokojnejšie zážitky je ale lepšie, ak si návštevu tejto pláže a romantickú dovolenku na Kréte správne načasujete, pretože v hlavnej sezóne je slnečníkmi a lehátkami oblasť viac preplnená.

Pláž Myrtos v Kefallónii

Z cesty, ktorá sa k nej kľukatí, pochopíte, prečo je pláž Myrtos v Kefallónii propagovaná ako jedna z najúchvatnejších v celom Grécku. S „elektricky“ modrými vodami a bielym pieskom (v skutočnosti sú to biele kamienky), je Myrtos skutočne nezabudnuteľným miestom, ktoré sa oplatí navštíviť.

Pláž Navagio na Zakynthose

Grécka pláž Navagio na ostrove Zakynthos je známejšia pod prezývkou Shipwreck Beach, kvôli uviaznutej nákladnej lodi na jej brehoch. S mohutnými útesmi, ktoré sa týčia nad dokonalým oblúkom piesku a mora tak modrým, že to vyzerá ako obraz, je táto pláž skutočným rajom na zemi. Dá sa sem dostať iba loďou, v lete sú však vody bezprostredne pri pobreží preplnené vyhliadkovými plavbami.

Falassarna na Kréte

Najlepšie západy slnka na Kréte sa lámu do miliónov rumelkových iskier vo Falasarne, rastúcom plážovom mestečku s lákavou – a obľúbenou – dlhou plážou. Tento široký ružovo-krémový piesok je považovaný za jeden z najlepších na ostrove a je známy svojimi úžasnými západmi slnka, čistou vodou a vodnými športmi.

Rozprestrite si uterák na pláži Megali Paralia na južnom konci alebo si vyberte miesto v jednej zo zátok oddelených skalnatými výbežkami ďalej na sever. Do Falassarna sa dostanete z obľúbeného letoviska Chania za 90 minút verejným autobusom. Nad plážou je tiež niekoľko parkovacích miest.

Grécko vám ponúka množstvo krásnych pláží, ktoré sa oplatí vidieť. Či už hľadáte miesto na oddych, dobrodružstvo alebo rodinnú dovolenku, všetky pobrežné oblasti tejto krajiny vám vytvoria na relax ideálne podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj obrázka: Piotr Krzeslak/Adobestock.com, článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies