Legendárny pretekár prežil hororovú nehodu. V rýchlosti 500 km/h narazil do betónového múru + VIDEO

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 17:15 • 2 min
Legendárny pretekár prežil hororovú nehodu. V rýchlosti 500 km/h narazil do betónového múru + VIDEO

VIRGÍNIA - Legenda pretekov dragsterov John Force je po mesiaci v nemocnici späť doma. Sedemdesiatpäťročná športová ikona bola v starostlivosti zdravotníkov po vážnej nehode vo Virginia Motorsports Parku, ku ktorej došlo v bezmála 500kilometrovej rýchlosti. Force pri nej utrpel poškodenie mozgu a zlomeninu hrudnej kosti, ale lekári neočakávajú, že si z incidentu odnesie trvalé následky.

slovakia

left justify in out

„Mesiac potom, čo výbuch motora vo Virginia Motorsports Parku poslal jeho pretekárske vozidlo pri rýchlosti viac ako 490 kilometrov za hodinu do betónovej ochrannej steny, bol šampión pretekov dragsterov John Force v utorok prepustený z Barrow Neurological Institute, kde podstupoval rehabilitáciu kvôli traumatickému poraneniu mozgu,“ uviedol podľa webu Mirror vo vyhlásení pretekárov tím.

Ďalšiu rekonvalescenciu 75-ročná ikona motoršportu absolvuje doma. Ambulantne bude tiež navštevovať špecialistu v Kalifornii. Ďalšia fáza zotavenia súvisí podľa vyhlásenia s krátkodobou pamäťou a kognitívnymi funkciami.

Force sa lieči po skutočne hororovej nehode, ku ktorej došlo na konci júna na pretekoch vo Virgínii. Jeho vozidlo po výbuchu motora prešlo do pruhu pre druhého pretekára, kde narazilo do ľavej ochrannej steny. Od nej sa následne vrátil späť a zamieril do pravej ochrannej steny, než sa zastavil. Forceho po prvotnom ošetrení transportoval vrtuľník do nemocnice. Okrem poškodenia mozgu si Force pri nehode tiež zlomil hrudnú kosť.

Počas svojej kariéry vyhral Force neuveriteľných 157 pretekov National Hot Rod Association, pričom prvý titul z pretekov získal v roku 1990 a posledný v roku 2013. Celkovo tiež ovládol 16 ročníkov pretekov.

Júnová nehoda pre Force nebola prvá. V roku 2007 sa pretekár vážne zranil pri havárii v Ennise v Texase. Vtedy 58-ročný Force utrpel komplikovanú zlomeninu ľavého členku, zlomené ľavé zápästie, hlbokú reznú ranu na pravom kolene a niekoľko fraktúr prstov. Plne sa však zotavil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN / Mirror, Foto: Profimedia.cz
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies