V Nižnej Jablonke rekonštruujú 61-ročný most. Kraj vyčlenil viac ako 700-tisíc eur + FOTO

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 10:13 • 2 min
V Nižnej Jablonke rekonštruujú 61-ročný most. Kraj vyčlenil viac ako 700-tisíc eur + FOTO

NIŽNÁ JABLONKA - Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) rekonštruuje most ponad miestny potok v intraviláne obce Nižná Jablonka (okres Humenné). Rekonštrukcia 61-ročného mosta je financovaná zo zdrojov Prešovského samosprávneho kraja, ktorý na tento účel vyčlenil viac ako 705-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Ako informovala SÚC PSK na svojej webovej stránke, s opravou mosta na ceste II/567 začali prostredníctvom zazmluvneného zhotoviteľa koncom mája tohto roka s cieľom zabezpečiť zlepšenie technicko-dopravných parametrov mosta a komunikácie.

Doteraz zhotoviteľ na moste vybúral polovicu mostného zvršku, ríms, nosnej konštrukcie a časti opôr. Podarilo sa mu vybudovať úložné prahy s krídlami a prechodovou doskou a položiť päť nových, 16,4 metra dlhých, železobetónových nosníkov.

V najbližšom období sa stavebné práce sústredia na betonáž ríms, osadenie bezpečnostných zariadení na moste, pokládku krycej a obrusnej vrstvy z asfaltového betónu a osadenie mostných záverov.

Súčasťou stavebných prác bude aj úprava koryta pod mostom, kde položia kamennú dlažbu z lomového kameňa do betónového lôžka. Dlažba bude zabezpečená proti podmývaniu zriadením zaisťovacieho prahu z vodotesného betónu na celú šírku koryta. Predpokladané ukončenie stavebných prác je plánované na máj budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja, Foto: Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies