Útok nožom na severozápade Anglicka: O život prišli dve deti, ďalšie sú v kritickom stave

NETKY.SK • 30 Júl 2024, 08:21 • 2 min
Útok nožom na severozápade Anglicka: O život prišli dve deti, ďalšie sú v kritickom stave

LONDÝN - Sedemnásťročný útočník v pondelok nožom zabil dve deti, deväť zranil a napadol aj ďalšie dve dospelé osoby. K incidentu došlo počas tanečného podujatia pre deti v meste Southport na severozápade Anglicka.

slovakia

left justify in out

Šesť detí a obe dospelé osoby sú v kritickom stave. Svedok útoku uviedol, že z komunitného centra, kde prebiehalo tanečné a jogové podujatie s tematikou speváčky Taylor Swift, vybiehali zranené deti vo veku šesť až 11 rokov.

"Páchateľ ozbrojený nožom vošiel do objektu a začal útočiť na osoby vo vnútri," povedala hlavná policajná inšpektorka Serena Kennedyová. "Domnievame sa, že dospelí, ktorí utrpeli zranenia, sa v čase útoku snažili chrániť deti," dodala. Podľa inšpektorky nie je motív útoku bezprostredne známy, no vyšetrovatelia ho nepovažujú za teroristický.

Podozrivý muž, ktorého bližšie neidentifikovali, žije v dedine vzdialenej asi osem kilometrov od miesta útoku, uviedla polícia.

Britský premiér Keir Starmer označil na sociálnej sieti X útok za "príšerný a naozaj šokujúci" a dodal, že "v myšlienkach zostáva so všetkými ľuďmi, ktorých sa incident týka".

K najrozsiahlejšiemu útoku na deti vo Veľkej Británii došlo v roku 1996, keď 43-ročný Thomas Hamilton zastrelil 16 detí z materskej školy a ich učiteľku. Spojené kráľovstvo následne zakázalo súkromné vlastníctvo takmer všetkých ručných zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AP, Foto: ABC
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies