Na čo myslieť pri cestovaní s deťmi? Treba im zabezpečiť TIETO veci

NETKY.SK • 30 Júl 2024, 12:13 • 2 min
Na čo myslieť pri cestovaní s deťmi? Treba im zabezpečiť TIETO veci

BRATISLAVA - Počas dovolenky je potrebné zabezpečiť deťom dostatok spánku a taktiež aj chrániť ich opaľovacím krémom či pokrývkou hlavy pred úpalom. A v poslednom rade netreba zabúdať ani na adekvátny pitný režim či správne stravovanie. Pripomenuli to odborníci z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Rešpektujte dostatok spánku pre dieťa, dodržiavajte ho aj počas dovolenky. Dieťaťu zabezpečte príjemný denný aj nočný odpočinok v závislosti od jeho veku, v prostredí, ktoré nie je prehriate, nie je vystavené priamemu slnečnému žiareniu a nie je extrémne klimatizované," apelovala hlavná hygienička SR Tatiana Červeňová.

Pripomenula tiež potrebu používania opaľovacích krémov. "Chránia citlivú detskú pokožku pred nežiaducimi účinkami UV žiarenia," podotkla. Pri pobyte na pláži odporučila nosiť plážové oblečenie s UV filtrom, používať krém s SPF 50 a nosiť klobúk s ochranou tváre, krku a uší. "Mokré oblečenie deťom po kúpaní vymeniť za suché," dodala.

Na dovolenke treba tiež dodržiavať adekvátny pitný režim a správne sa stravovať. Strava má byť podľa slov hlavnej hygieničky ľahká a pravidelná. Odporučila väčší prísun ovocia a zeleniny. "Rýchlo sa kaziace potraviny do jedálnička dieťaťa odporúčame nezaraďovať vôbec," poznamenala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad verejného zdravotníctva SR, Foto: dieta.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies