Košice: Rekonštrukcia Steel Arény je takmer v polovici. Kedy bude opäť v prevádzke? + VIDEO

NETKY.SK • 30 Júl 2024, 19:42 • 2 min
Košice: Rekonštrukcia Steel Arény je takmer v polovici. Kedy bude opäť v prevádzke? + VIDEO

KOŠICE - Rekonštrukcia Steel Arény v Košiciach pokračuje podľa plánu.

slovakia

left justify in out

Práce, ktoré majú znížiť energetickú náročnosť tejto multifunkčnej haly, napredujú v súlade s harmonogramom a sú už takmer v polovici. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti.

V súčasnosti pokračujú s opravou strešného opláštenia haly – takzvaného svetlíka. Prácami sa vyrieši súčasný havarijný stav svetlíka a problémy so zatekajúcou zrážkovou vodou. Takisto sa podľa magistrátu výrazne znížia náklady na energie a na teplo.

Práce pokračujú aj na výmene technológie chladenia a vzduchotechniky na hlavnej a tréningovej ľadovej ploche.

"V súčasnosti sa montujú nové rozvody chladiarenských trubiek v hlavnej hale a rekonštruuje technologická miestnosť chladenia. Celá hala bude vybavená moderným LED osvetlením, čo okrem úspory energie zabezpečí aj kvalitnejšie osvetlenie pre všetky podujatia," dodáva mesto.

V nasledujúcich dňoch začnú s betónovaním plochy v hale. Obnovou prechádza i zázemie Steel Arény, čo si verejnosť všimne zlepšením sociálnych zariadení. S obnovou Steel Arény za viac ako 5,7 milióna eur bez DPH sa začalo v úvode mája. Ide o najväčšiu investíciu do tejto multifunkčnej haly od jej otvorenia v roku 2006.

Zmodernizovanú Steel Arénu by chceli skolaudovať koncom septembra, aby opäť mohla byť v prevádzke od polovice októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Košice, Foto: hnonline.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies