Výjav ako z APOKALYPTICKÉHO filmu: Nebo nad obľúbenou plážou zaplavili MILIÓNY vážok + VIDEO

NETKY.SK • 31 Júl 2024, 16:20 • 2 min
Výjav ako z APOKALYPTICKÉHO filmu: Nebo nad obľúbenou plážou zaplavili MILIÓNY vážok + VIDEO

RHODE ISLAND - Na vyhľadávanej pláži Misquamicut v americkom Rhode Island nastala počas víkendu zaujímavá situácia. Všetko sa podarilo zachytiť na video a zábery teraz kolujú po sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

Všetko sa odohralo v sobotu, kedy zdanlivo nekonečný roj prekvapil návštevníkov pláže. "Užívala som si pekný deň na Misquamicut State Beach, až do momentu, kým sme neprežili apokalypsu vážok,“ povedala jedna z žien, ktorá sa v čase preletu roja nachádzala na pláži.

Ako píše New York Post, vážky boli všade. Prelietavali pomedzi slnečníky, plážové ležadlá a narážali do ľudí. Kým niektorí si pokojne celú scénu natáčali na mobily, iní v panike utekali z pláže a zamykali sa do svojich áut.

Podľa odborníkov sa takéto obrovské roje vážok majú tendenciu tvoriť hlavne počas letných mesiacov. Objavia sa aj na miestach, kedy je vo vzduchu dostatok drobného hmyzu, ktorým sa živia. „Jednotlivé vážky v rojoch sa môžu rátať na miliardy a skupiny môžu byť také veľké, že ich zaznamenajú aj radarové systémy,“ dodal server.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: New York Post, Foto: NDTV
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies