Toyota nie je spokojná so sponzoringom olympiády. Prekážajú jej spôsoby, akými sú využité financie

NETKY.SK • 1 August 2024, 11:02 • 2 min
Toyota nie je spokojná so sponzoringom olympiády. Prekážajú jej spôsoby, akými sú využité financie

PARÍŽ - Po tohtoročných olympijských hrách v Paríži sa podľa japonských zdrojov očakáva, že Toyota preruší svoju obrovskú sponzorskú zmluvu s Medzinárodným olympijským výborom (MOV).

slovakia

left justify in out

Keď to bolo prvýkrát oznámené v roku 2015, kontrakt Toyoty cez parížske hry v roku 2024 mal údajne hodnotu 835 miliónov dolárov. Začalo to zimnými olympijskými hrami v Pjongčangu 2018 v Južnej Kórei a pokračuje až do Paríža a zahŕňa štyri olympijské hry. Ide údajne o najväčšiu sponzorskú zmluvu, akú kedy MOV podpísal.

Toyota však podľa japonskej tlačovej agentúry Kyodo, ktorá citovala "zdroje blízke tejto záležitosti", nebola nadšená zo spôsobu, akým MOV utrácal sponzorské peniaze. Podľa tlačovej agentúry, ktorá sa odvolala na zdroje, peniaze „neboli efektívne využité na podporu športovcov a propagáciu športu“.

Toyota v reakcii na pandémiu v roku 2021 stiahla svoju olympijskú reklamu z Japonska. Tvrdilo, že reagovalo na silné protiolympijské nálady v krajine a tlak MOV na usporiadanie hier.

Na svedomí Toyoty ťažili aj viaceré škandály okolo olympijských hier v Tokiu. Patrili medzi ne obvinenia z úplatkárstva v ponuke Japonského olympijského výboru (JOC) na hry, z plagiátorstva v pôvodnom návrhu loga hier a z nezákonnej nadmernej práce robotníkov zo strany desiatok spoločností zapojených do výstavby olympijského štadióna.

V reakcii na hroziace zrušenie sponzorstva Toyoty MOV uviedol: "Máme dohodu s Toyotou do olympijských hier v Paríži v roku 2024. Tešíme sa na realizáciu týchto plánov a sme nadšení, že budeme pokračovať v úzkej spolupráci pri príprave na Paríž."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Forbes, Foto: bloomberg.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies