POZOR: Pre TIETO kúsky oblečenia vás nemusia pustiť do lietadla

NETKY.SK • 4 August 2024, 12:08 • 2 min
POZOR: Pre TIETO kúsky oblečenia vás nemusia pustiť do lietadla

BRATISLAVA - Niektoré aerolínie vás nemusia pustiť do lietadla, ak nemáte vhodné oblečenie. Na toto si dajte pozor.

slovakia

left justify in out

Ak sa chystáte na dovolenku lietadlom, dajte si pozor. Zamestnanci leteckých spoločností vás totiž nemusia vpustiť na palubu. A dôvod je pritom prostý, vaše oblečenie.

Prísne podmienky, ktoré sa týkajú obliekania pasažierov, platia napríklad v leteckých spoločnostiach Jet2, Ryanair, TUI a Easyjet.

Letuška s 33-ročnou praxou Mary Jo Manzanaresová pre Birmingham Live prezradila viac. "Máme právo zabrániť ľuďom dostať sa do lietadla a často sa to praktikuje u ľudí, ktorí nie sú oblečení spôsobom, ktorý by sme považovali za prijateľný," uviedla s tým, že prípadným problémom sa musia vyvarovať už na zemi pred odletom.

A akého oblečenia by ste sa teda mali vyvarovať? "Je tu niekoľko príkladov, ako napríklad tričká s nadávkami, urážlivými sloganmi či logami. V týchto prípadoch sú cestujúci požiadaní, aby ich buď zakryli, alebo dali dole," prezradila Mary Jo Manzanaresová.

Mirror pripomína, že pokiaľ letíte do krajiny, ktorá má prísne zákony týkajúce sa odevu, resp. špecifické kultúrne normy, letecké spoločnosti od vás očakávajú, že budete mať vhodné oblečenie ešte pred nástupom na palubu.

Server dodáva, že by ste sa mali vyhnúť aj špinavému alebo roztrhanému oblečeniu. Pri niektorých leteckých spoločnostiach môžu byť problémom aj obuté žabky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mirror, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies