Hrozný útok žraloka v Austrálii: Surférovi odhryzol nohu, mladík sa zachránil na poslednú chvíľu

NETKY.SK • 1 August 2024, 11:42 • 2 min
Hrozný útok žraloka v Austrálii: Surférovi odhryzol nohu, mladík sa zachránil na poslednú chvíľu

PORT MACQUARIE - Zo dňa na deň sa mu tragickým spôsobom zmenil život. Na 23-ročného Austrálčana počas surfovania zaútočil žralok a odhryzol mu nohu, píše BBC. Končatinu po nejakej dobe vyplavila voda na breh. Napriek všetkej snahe lekárov sa ju nepodarilo znovu spojiť s mladíkovým telom.

slovakia

left justify in out

Krutý osud stretol 23-ročného Kaia McKenzieho, ktorý si šiel minulý utorok zasurfovať do Port Macquarie v Austrálii. Počas jazdy na vlnách naňho zaútočil trojmetrový žralok biely. Mladík sa mu snažil plávať márne. Predátor ho stiahol pod vodu a odhryzol mu nohu, ktorá sa neskôr objavila na brehu, uviedol spravodajský web BBC.

Mladíkovi sa napriek vážnemu zraneniu podarilo naskočiť na vlnu a dostať sa k brehu. Tam mu ihneď poskytol pomoc policajt, ​​ktorý práve nebol v službe. Ranu mu zaškrtil vodítkom svojho psa, píše denník The Sun. Prizerajúci, ktorí končatinu našli, ju odovzdali zdravotníkom, ktorí sa ju neskôr pokúsili prišiť k telu. Zasahujúci zdravotník Kirran Mowbray popísal, že mladík bol aj napriek závažným zraneniam pokojný a schopný komunikácie.

Podľa informácií BBC sa to lekárom bohužiaľ nakoniec nepodarilo. Mladík napriek tomu zostáva optimistický a nechýba mu humor. „Všimli ste si, že mi niečo chýba?“ napísal na sociálne siete. Poďakoval tiež všetkým, ktorí mu pomáhali a za prostriedky, ktoré mu ľudia poslali do zbierky GoFundMe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BBC, The Sun, Foto: Sky News / Phil Gallagher
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies