Blokovanie reklám vo videách na YouTube je čoraz ťažšie, platforma rázne zakročila

NETKY.SK • 1 August 2024, 12:33 • 2 min
Blokovanie reklám vo videách na YouTube je čoraz ťažšie, platforma rázne zakročila

Sledovanie videí na najväčšej databáze YouTube často prerušujú otravné reklamy. Pokiaľ nemáme predplatenú Premium verziu, komerčné odkazy musíme jednoducho zniesť. Mnohí užívatelia s tým bojujú rôznymi blokátormi, avšak platforma opäť rázne zakročila.

slovakia

left justify in out

Bežná verzia YouTube sa líši od prémiovej tým, že je bezplatná, avšak musíš strpieť množstvo reklám, ktoré každú chvíľu prerušia pôžitok zo sledovania videa. Používatelia roky vedeli využívať blokátory komerčných odkazov aj bez toho, aby bolo treba platiť čo i len cent za verziu Prémium. Najpoužívanejší Adblock však už dlhšie nefunguje bez problémov ako kedysi, keďže platforma proti blokovaniu rázne zakročila, informuje portál touchit.sk.

Používatelia, ktorí nemajú zakúpené predplatné, sa stretávajú s reklamami pred sledovaním videa. Avšak nájdu sa takí, ktoré ešte stále majú v rozšíreniach aktivovaný niektorý z adblokerov, pričom sa pred spustením videa stretávajú s rôznymi scenármi. Služby už nefungujú hladko ako kedysi, a tak sa najčastejšie zobrazí len čierna obrazovka alebo kruh znázorňujúci dlhé načítanie videa. Interval je približne podobný ako dĺžka reklamy, ktoré sú v trvaní 5, 20 či 30-sekúnd. Sledovanie videa sa tak predsa len predĺži.

Hoci blokovanie stále patrí k trendu, ako predchádzať otravným reklamám, zrejme čoskoro nebude tým správnym riešením. Používateľom, ktorí majú aktivovaný adblocker, môže niekedy video prehrať v poriadku bez náznaku načítania komercie. V inom prípade je nutné viackrát obnoviť prehliadač, aby reklamu nenačítavalo alebo sa podarilo ju podarilo preskočiť.

ilustračné foto
ilustračné foto
Zdroj: Gizbot

Portál Mashable píše o intenzívnom zásahu YouTube proti blokácii reklám. Niektorí blokátori reklám pripúšťajú, že blokovanie reklám bude zrejme ťažšie, ale stále existujú spôsoby, ako to urobiť. Na základe toho, čo používatelia teraz vidia, sa však zdá, že dosahujú len polovicu zamýšľaného cieľa. Reklamy sú blokované, ale nemožno ich preskočiť.

Ak používatelia blokovania reklám sa ešte nestretli s čiernou obrazovkou, je to pravdepodobne preto, že služba YouTube úplne nezaviedla vkladanie reklám na strane servera na platformu.

S novými reklamami na YouTube sa zdá, že platforma bude čoskoro vedieť adblokery úplne zablokovať. Jediným spôsobom, ako si užiť YouTube bez reklám, bude tak jeho prémiová verzia – aspoň dovtedy, kým blokovači reklám neprídu na nové riešenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: iStream.sk, touchIT, Mashable, Foto: Forbes / Getty Images / SOPA Images / LightRocket
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies