Banská Štiavnica: Podujatie Náckova Štiavnica pozýva na kvíz aj jazdu Štiavnickou Ančou

NETKY.SK • 2 August 2024, 14:04 • 2 min
Banská Štiavnica: Podujatie Náckova Štiavnica pozýva na kvíz aj jazdu Štiavnickou Ančou

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Podujatie organizuje Klub historickej techniky pri Rušňovom depe Zvolen a Banskoštiavnicko-hodrušský spolok v Banskej Štiavnici.

slovakia

left justify in out

V Banskej Štiavnici sa v piatok koná 18. ročník podujatia Náckova Štiavnica. Tohtoročné podujatie je venované Richardovi Kaňovi, významnému členovi baníckeho spolku v jeho jubilejnom roku. Organizátori avizujú program, ktorý bude zážitkom pre deti aj dospelých. Odviezť sa môžu "Štiavnickou Ančou" a v rámci kultúrneho programu ich zabavia vtipy či kvíz.

Ako uvádzajú organizátori, odchod záujemcov z Banskej Štiavnice riadnym spojom je o 15.13 h, ktorý má príchod do Hronskej Dúbravy o 15.43 h a prestup na "Štiavnickú Anču". Vstupné do vlaku je dobrovoľné.

Cestovný poriadok
Cestovný poriadok
Zdroj: FB/KHT Zvolen

Začiatok kultúrneho programu v reštaurácii "U Gazdu" je naplánovaný na 17.20 h. Nebude v ňom podľa organizátorov chýbať privítanie "pergmónov", 18. pilotná prednáška, súťaž v prednese náckových vtipov, špásov a príbehov v štiavnickom dialekte "štjavnyčtina" a súťažný kvíz zo znalosti "štjavnyčtiny".

Podujatie organizuje Klub historickej techniky pri Rušňovom depe Zvolen a Banskoštiavnicko-hodrušský spolok v Banskej Štiavnici. Spoluorganizátormi sú mesto Banská Štiavnica, Pohronské osvetové stredisko Žiar nad Hronom - kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja, Živena - spolok slovenských žien v Banskej Štiavnici, Železnice slovenskej republiky, Železničné múzeum SR, Reštaurácia "U Gazdu" a Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Banská Štiavnica.

Program
Program
Zdroj: FB/KHT Zvolen


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KHT Zvolen, Foto: FB/KHT Zvolen
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies