Tajný projekt: Meta platí milióny za hlasy celebrít v novom AI projekte

NETKY.SK • 5 August 2024, 08:42 • 2 min
Tajný projekt: Meta platí milióny za hlasy celebrít v novom AI projekte

Meta má v pláne priniesť novú generáciu umelej inteligencie, ktorá bude využívať hlasy slávnych osobností. Podľa informácií od Bloomberg a The New York Times, spoločnosť rokuje s hviezdami ako Awkwafina, Judi Dench a Keegan-Michael Key. Cieľom je, aby tieto hlasy boli súčasťou konverzačného generatívneho AI asistenta, nazývaného MetaAI, podobného Siri a Google Assistant. Informuje o tom engadget.com.

slovakia

left justify in out

Meta plánuje nahrávať hlasy týchto celebrít a získať práva na ich využitie v rôznych situáciách na platformách ako Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp a dokonca aj na Ray-Ban Meta okuliaroch. Rokovania však nie sú jednoduché, keďže obidve strany sa nevedia zhodnúť na podmienkach použitia hlasov. Zdá sa, že aktuálne sa dohodli na časovom obmedzení, čo znamená, že nahraté hlasy budú môcť byť použité len po určitý čas. Zmluvy s hercami však môžu byť obnovené alebo predĺžené.

Prísne podmienky od hercov

Zástupcovia hercov stále rokujú o prísnejších limitoch, aj keď SAG-AFTRA už dosiahla dohodu s Meta ohľadom podmienok. SAG-AFTRA bojovala za ustanovenie opatrení na ochranu hercov pred stratou práce kvôli AI počas štrajku minulý rok. Podľa týchto podmienok musí spoločnosť zaplatiť hercom a získať ich súhlas pred použitím ich AI generovanej podoby. Ak sa Meta podarí dosiahnuť dohodu, môže hercom vyplatiť milióny dolárov.

 

Termín pred konferenciou Connect

Meta sa snaží uzavrieť dohody pred svojou konferenciou Connect v septembri, kde plánuje predstaviť množstvo AI produktov. Minulý rok na tejto akcii spoločnosť predstavila chatbot platformu s 28 „postavami“, ktoré mali hlasy celebrít, vrátane Snoop Dogga, Paris Hilton, Dwyane Wadea a Kendall Jenner. Informácie naznačujú, že Meta potichu ukončila tento projekt a stránky chatbotov celebrít na Facebooku a Instagrame už nie sú dostupné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Engadget,com, Foto: Reuters / Yves Herman
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies