Stropkov: DRÁMA na jarmoku! Mladý muž mieril atrapou ZBRANE na miesto, kde bol aj minister vnútra

NETKY.SK • 5 August 2024, 09:38 • 2 min
Stropkov: DRÁMA na jarmoku! Mladý muž mieril atrapou ZBRANE na miesto, kde bol aj minister vnútra

STROPKOV - Ochranka mala rýchlo a duchaplne zasiahnuť a útočník sa nestihol ani pohnúť.

slovakia

left justify in out

V piatok druhého augusta došlo na jarmoku v Stropkove k dramatickým okamihom. Pred 19:00 hod. namieril mladý muž atrapou zbrane do priestoru, kde bol aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

"V piatok pred 19:00 hod počas jarmoku v meste Stropkov príslušník PZ vykonávajúci ochranu ministra vnútra použil donucovacie prostriedky voči osobe, ktorú vyhodnotil ako potenciálnu hrozbu, nakoľko mal v ruke zbraň," uvádza hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Doplnila, že polícia na prípade intenzívne pracuje a v prípade bolo začaté trestné stíhanie pre vyhrážanie.

Samotný minister vnútra vyzdvihol profesionálny výkon príslušníkov úradu pre ochranu ústavných činiteľov. "O tom, čo sa stalo, som sa osobne dozvedel až neskôr," priznal.

Je rád, že sa nikomu nič nestalo, vyjadril však želanie, aby k takýmto incidentom už nedochádzalo. "Chcel by som poprosiť ľudí, aby sa, obzvlášť po tom, čo sa stalo v Handlovej, neopakovali podobné veci. Bol by som nerád, ak by napätie v spoločnosti ešte eskalovalo. Prosím, správajme sa k sebe slušne," vyzval Šutaj Eštok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Prešove, Foto: FB/Matúš Šutaj Eštok
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies