Pol milióna za figúrku zo Star Wars: Boba Fett je pre deti nebezpečný, no pre zberateľov je poklad

NETKY.SK • 5 August 2024, 19:10 • 2 min
Pol milióna za figúrku zo Star Wars: Boba Fett je pre deti nebezpečný, no pre zberateľov je poklad

PENNSYLVÁNIA - Plastová hračka vytvorená podľa predlohy postavy Boba Fett zo svetovo známej filmovej série Star Wars sa zrejme predá za rekordnú cenu. Podľa odhadov sa vydraží až za pol milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

Figúrka práve mieri na aukciu v americkej Pennsylvánii a podľa odhadov búra rekord najdrahšej predanej figúrky zo série postavičiek Star Wars. Desaťcentimetrová napodobenina populárnej postavy už teraz presiahla ponúknutú cenu 120 tisíc dolárov, čím predbehla doterajšiu najvyššiu vydraženú čiastku za figúrku z edície Star Wars o osemtisíc dolárov.

Modelov postavy Boba Fett bolo vytvorených menej než sto a okamžite bola postavička z predaja stiahnutá. Jej batoh strieľajúci rakety totiž predstavoval nebezpečenstvo pre malé deti, ktoré by sa drobnými súčiastkami mohli zadusiť.

Momentálne sa na svete nachádza okolo tridsať modelov Boba Fetta. "Ide o svätý grál Star Wars zbierok," povedala hovorkyňa aukčnej siene Kelly McClain, aby dodala: "Figúrka je extrémne unikátna."

Vo filme bol Boba Fett najatý temným vodcom Impéria Darth Vaderom a jeho úlohou bolo zabiť Hana Sola. Prihadzovanie na aukcii končí 7. novembra tohto roku.

Plastová hračka vytvorená podľa predlohy postavy Boba Fett zo svetovo známej filmovej série Star Wars sa zrejme predá za rekordnú cenu. Podľa odhadov sa vydraží až za pol milióna dolárov.
Plastová hračka vytvorená podľa predlohy postavy Boba Fett zo svetovo známej filmovej série Star Wars sa zrejme predá za rekordnú cenu. Podľa odhadov sa vydraží až za pol milióna dolárov.
Zdroj: Hasbro

Aukčný dom Goldin označil stav draženej figúrky za najlepší z troch, ktoré dodnes existujú. Podobná figúrka sa do aukcie dostala aj v júni. Predala sa za 525.000 dolárov a stala sa tak najdrahšou starožitnou vydraženou hračkou na svete. Od teraz ponúkanej hračky sa líšila v malom detaile – vystreľovací mechanizmus mal drážku v tvare L. Takýchto figúrok vzniklo iba 70 kusov.

"Táto položka je považovaná za jeden z najdôležitejších zberateľských predmetov. Figúrka Boba Fetta s raketometom a drážkou v tvare J sa prvý raz dostáva do dražby, ide preto o unikátnu príležitosť získať takýto ikonický zberateľský predmet zo sveta Star Wars, aká sa vyskytne iba raz za život," vyhlásil Ken Goldin, zakladateľ a riaditeľ aukčného domu Goldin.

Podľa popisu hračky pred aukciou ide o svätý grál zberateľských predmetov s hodnotou a dopytom porovnateľným so zberateľskými kartičkami bejzbalových hviezd ako Honus Wagner a Mickey Mantle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNC, Foto: GamesRadar / Hasbro
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies