Výživová poradkyňa radí: Schudnite zmenou farby svojho taniera

NETKY.SK • 5 August 2024, 18:13 • 2 min
Výživová poradkyňa radí: Schudnite zmenou farby svojho taniera

Guna Bilande hovorí, že výmena tanierov za určité farby môže pomôcť zbaviť sa nežiaducich kilogramov a znížiť hlad. Tvrdí, že jedenie z tanierov v neónových farbách, najmä v jasne modrých alebo zelených odtieňoch, môže pomôcť potlačiť chuť do jedla.

slovakia

left justify in out

Táto myšlienka je založená na psychologickom vplyve týchto nekonvenčných farieb, ktoré môžu spôsobiť, že jedlo vyzerá menej lákavo, a tým pomôže znížiť jeho konzumáciu.

"Neobvyklé farby vytvárajú vizuálny nesúlad, ktorý môže oklamať tvoj mozog, aby si myslel, že jedlo je menej lákavé,“ hovorí Guna z Weight Loss Riga. „To môže viesť k zníženiu hladu a menším porciám," dodáva.

Podľa výskumov môžu určité farby ovplyvniť naše vnímanie jedla a chuť do jedla. Studené farby ako modrá a zelená sú známe svojím upokojujúcim účinkom a môžu spôsobiť, že jedlo sa zdá menej chutné.

Tento jav je čiastočne spôsobený tým, že tieto farby nie sú bežne spájané s prírodnými potravinami, čo narúša vnímanie nášho mozgu a znižuje našu túžbu jesť.

"Naše mozgy sú naprogramované tak, aby určité farby jedla považovali za príťažlivejšie, a používaním tanierov v neónových farbách tieto prirodzené signály narúšame," povedala Guna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mirror, BioMed Central, Foto: eslim.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies