Strach v lietadle: Do stroja s dvoma stovkami ľudí udrel blesk, pristátie bolo „veľmi tvrdé“

NETKY.SK • 8 August 2024, 18:22 • 2 min
Strach v lietadle: Do stroja s dvoma stovkami ľudí udrel blesk, pristátie bolo „veľmi tvrdé“

BOSTON / RÍM - Nepríjemný zážitok si odniesli pasažieri lietadla, ktoré v nedeľu mierilo z amerického Bostonu do Ríma. Počas cesty ho zasiahol blesk, pilot preto stroj otočil a vrátil sa späť na Loganovo letisko, z ktorého vzlietlo. Informoval o tom spravodajský web CBS News.

slovakia

left justify in out

Lietadlo spoločnosti Delta Airlines pri nedeľnej ceste z Bostonu do Ríma po necelej hodine letu zasiahol blesk. Pilot preto stroj otočil a vrátil sa na bostonské Loganovo letisko, popísal web CBS News. Podľa informácií ABC News lietadlo bezpečne pristálo. Čakali naňho už hasiči a ihneď ho odtiahli do hangáru.

Podľa svedkov však všetko neprebehlo úplne hladko. „Bolo to veľmi tvrdé pristátie,“ povedala jedna z cestujúcich Donna Pilatová pre ABC News. „Od kolies sme cítili spálenú gumu. Museli lietadlo odtiahnuť, a preto sme niekoľko hodín nedostali svoju batožinu. Bola to dlhá noc, ale mohlo to byť horšie,“ objasnila. Počas letu vraj počula „malé prasknutie“.

Hovorkyňa aerolinky Emma Johnsonová sa cestujúcim ospravedlnila a prisľúbila im náhradnú dopravu do ich finálnej destinácie. Zdôraznila, že bezpečnosť zákazníkov je pre firmu prioritou. Pri incidente bolo na palube 216 ľudí, vrátane posádky. Federálny letecký úrad sľúbil, že prípad vyšetrí. „Naše predpisy vyžadujú, aby komerčné lietadlá boli konštruované tak, aby úderu blesku odolali,“ uviedol vo vyhlásení.

Nedeľné búrky na východnom pobreží USA spôsobili aj ďalšie komplikácie. Niekoľko letov smerujúcich do New Yorku muselo byť odklonených do Bostonu. Časť cestujúcich tam dokonca musela stráviť noc. Kvôli zlému počasiu sa stovky letov oneskorili alebo zrušili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CBS News, ABC News, Foto: AP Newsroom
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies