Americký plavec so zlatou olympijskou medailou hovorí, že „nemá inú možnosť“ než nasledovať Boha + VIDEO

NETKY.SK • 8 August 2024, 20:50 • 3 min
Americký plavec so zlatou olympijskou medailou hovorí, že „nemá inú možnosť“ než nasledovať Boha + VIDEO

Hunter Armstrong, zlatý medailista v americkom olympijskom plaveckom tíme, povedal, že „nemá inú možnosť“, než urobiť Boha „prioritou“ vo svojom každodennom živote.

slovakia

left justify in out

„Ponechávam si Boha ako prioritu,“ uviedol atlét pre Baptist Press. „Naozaj nemôžem žiť bez Neho. Môžem žiť bez plávania, bez toho, aby som bol olympionik alebo čohokoľvek z toho."

23-ročný Armstrong sa vyjadril o svojej viere krátko po tom, čo minulý týždeň vyhral zlatú medailu počas olympijských hier v Paríži vo Francúzsku za výkon 46,75 sekundy vo voľnej štafete mužov na 4×100. Mall najrýchlejší čas medzi americkými členmi štafety.

Zlatý medailista použil svoje víťazstvo k nasmerovaniu ľudí k Bohu. Uviedol, že jeho kresťanská viera je„prvá vec, ktorú chcem, aby ľudia o mne videli a vedeli“ – dokonca aj v časoch, keď bolo ťažké dôverovať Bohu.

Armstrong je o svojej ceste otvorený a priznal, že sa musel naučiť spoliehať na Boha v niekoľkých oblastiach svojho života, vrátane vzťahu so svojou bývalou priateľkou, s ktorou sa chcel oženiť.

„To bol môj prvý skutočný vzťah," povedal pre Eleven Warriors. „Pripravil som sa na zásnuby. Prsteň som si už predobjednal. Bol som si istý, že sa ožením s týmto dievčaťom a rýchlo som sledoval, ako sa to celé rúca."

Tento rozchod bol pre Armstronga ťažký. Spomenul si, že sa dokonca ráno nemohol vstať z postele. Mal depresiu, ktorá ho priviedla ku hľadaniu poradenstva a duchovného vedenia.

Keď sa obzrie späť, povedal pre Baptist Press, tak  bolesť je často „najväčším katalyzátorom zmeny v živote“ a niekedy „ťa Boh postaví do pozície, v ktorej nemáš inú možnosť, ako sa obrátiť na Neho“.

Plavec dodal, že pravidelne navštevuje biblické štúdiá odkedy ho pozval kolega z amerického tímu plavec Carson Foster.

„Tento rok som toho prekonal toľko, že som šťastný, že som tu," zamyslel sa Armstrong. „Samozrejme, chcem podať skvelý výkon pre seba, moju krajinu a členov môjho tímu. Ale ak odídem a nebudem mať jedinú medailu alebo najlepší čas, stále môžem odísť s vedomím, že som dobre reprezentoval seba a Boha."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Christian Broadcasting Network. Foto: Hunter Armstrong. (www.swimswan.com)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies