Voľné pódium opäť rozozvučí historické centrum Banskej Bystrice

NETKY.SK • 9 August 2024, 14:48 • 2 min
Voľné pódium opäť rozozvučí historické centrum Banskej Bystrice

Tento víkend pokračuje Banskobystrické kultúrne leto piatym ročníkom festivalu Voľné pódium, ktorý dáva priestor umelcom s autorskou tvorbou. Námestie SNP ožije v piatok a sobotu rôznymi hudobnými žánrami, od sólových spevákov až po rapové duo. Festival je súčasťou pestrého letného programu, ktorý v septembri vyvrcholí tradičným Radvanským jarmokom.

slovakia

left justify in out

Tento víkend sa v historickom centre Banskej Bystrice začne piaty ročník hudobného festivalu Voľné pódium, ktorý je súčasťou Banskobystrického kultúrneho leta. Festival sa rozbehne v piatok o 17:00 a pokračovať bude aj v sobotu (10. 8.). Hlavným cieľom podujatia je poskytnúť priestor umelcom s vlastnou tvorbou.
Piatkový program ponúkne rôzne hudobné zážitky, vrátane vystúpení sólového speváka Adama Pavla, kapely Under My Issue, multižánrového zoskupenia Hills Bros a rappera Sermone. Večer zavŕši spoločný koncert raperov Veca a Tona S., vystupujúcich pod názvom Ultrazvuk. Na sobotu sú naplánované vystúpenia speváčky Nely Šajbanovej, folk-rockovej kapely P.O.H. a miestnej skupiny Secret Session.

program- Voľné pódium
program- Voľné pódium

"Projekt už po piatykrát ponúka priestor pre autorské kapely a spevákov, ktorí si môžu vychutnať atmosféru veľkého profesionálneho pódia priamo na Námestí SNP. Program bude skutočne pestrý," informovalo mesto.

Banskobystrické kultúrne leto, ktoré sa začalo v júni a potrvá do septembra, ponúka pestrý program pre všetky vekové skupiny a priaznivcov rôznych umeleckých foriem. Súčasťou letných aktivít sú koncerty, divadelné predstavenia, výstavy a komentované prehliadky mesta a jej kostolov. Na záver sa koná tradičný 366. Radvanský jarmok, ktorý sa uskutoční od 5. do 8. septembra a jeho hlavnou témou bude hračka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Zdroj: BBSK, Foto: Voľné pódium
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies