Ždiar: Goralské folklórne dni sa začínajú! Doprava bude zhustená

NETKY.SK • 9 August 2024, 15:18 • 2 min
Ždiar: Goralské folklórne dni sa začínajú! Doprava bude zhustená

ŽDIAR - Polícia v súvislosti s organizáciou podujatia žiada účastníkov cestnej premávky pri presune do miesta konania podujatia o opatrnosť, trpezlivosť a dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

slovakia

left justify in out

V Bachledovej doline neďaleko obce Ždiar sa v piatok začínajú Goralské folklórne slávnosti. Zuzana Kuchtová z Bachledka Ski & Sun informovala, že trojdňové podujatie prepája goralskú kultúru, tradičné remeslá s vystúpeniami moderných kapiel. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že počas organizácie festivalu treba rátať so zhustenou dopravou.

Do Bachledovej doliny zavíta IMT Smile, Lúčnica, Kristína & Sokoly, Štefan Štec, či Cimbalkovo a pre deti je pripravené vystúpenie Mira Jaroša.

"Remeslá a kultúra prinesú pohľad do histórie, zvykov a tradícií tejto čarovnej slovenskej kultúry. Návštevníci uvidia kone, kováčstvo, šindliarstvo, pradenie z ľanu, výrobu ždiarskeho 'serdoku', kožených zápästkov, čipkovanie či šikovných rezbárov, ktorí tvoria veľké sochy z dreva," vymenovala Kuchtová.

Na 28. ročníku slávností sa predstavia aj tradiční goralskí umelci. V nedeľu sa uskutoční aj svätá omša. Diváci budú môcť na podujatí zažiť aj rezbárske sympózium, vyrezávanie goralských symbolov a prírody z dreva.

"K slamenému, štyri metre vysokému Goralovi a Goralke, ktorých vytvorili počas minulých ročníkov, pribudnú deti, malé Goralčatá," dodala Kuchtová.

Polícia v súvislosti s organizáciou podujatia žiada účastníkov cestnej premávky pri presune do miesta konania podujatia o zvýšenú opatrnosť, trpezlivosť a dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

To podľa polície prispeje k samotnej plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky. Taktiež vyzýva návštevníkov, aby si dali pozor na svoje cennosti a zabezpečili svoje zariadenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/BACHLEDKA Ski & Sun, FB/Polícia SR - Prešovský kraj, Foto: FB/BACHLEDKA Ski & Sun
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies