Taraba: Budem robiť s ľuďmi, ktorým verím a dôverujem + VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 9 August 2024, 16:09 • 4 min
Taraba: Budem robiť s ľuďmi, ktorým verím a dôverujem + VIDEO + FOTO

BRATISLAVA - Minister životného prostredia SR Tomáš Taraba odmieta kritiku za to, že na rezorte zazmluvnil externú advokátsku firmu Podhorský & Partners. Informoval o tom na piatkovej tlačovej konferencii s tým, že za doterajšie právne služby firme vyplatili 40-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Taraba v stredu informoval, že ministerstvo si zaplatilo právnika Patrika Podhorského, aby mu zanalyzoval situáciu v súvislosti so zálohovým systémom jednorazových nápojových obalov.

"Pán Podhorský je advokát, ktorý vyšiel tendrom, a požiadal som ho, aby mi zanalyzoval tú situáciu, a zadal som úlohy, ktoré v novej legislatívnej činnosti chcem mať," podotkol šéf envirorezortu. Priznal, že advokáta poznal tri či štyri roky.

S advokátskou firmou uzavrel podľa Centrálneho registra zmlúv rámcové zmluvy za takmer 600-tisíc eur. Z toho za doterajšie právne služby firme vyplatili 40-tisíc eur, povedal Taraba.

"Nebudem robiť s ľuďmi, ktorí tu boli zažratí desať, 12, 15 rokov. Nebudem podpisovať dokumenty, ktoré tu pripravujú kadejaké predĺžené ruky od Budaja a Kiču. Budem robiť s ľuďmi, ktorým verím, dôverujem," reagoval Taraba.

Vysvetlil, že v rámci zazmluvnenia externého právnika oslovilo ministerstvo päť právnických kancelárií napriek tomu, že nemuselo. V právnych službách na ministerstve podľa Tarabu urobili zmeny, ktoré Slovensku ušetria milióny. Zároveň vyzval generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby riešil poistky a právne služby na ministerstvách.

 

Taraba na tlačovej konferencii poukázal aj na uzatváranie poistiek na ministerstve za minulej vlády. Situáciu riešil s ministrom financií Ladislavom Kamenickým. Chce, aby sa k tomu z rezortov spravila analýza. Podmienkou SNS na podporu konsolidačného balíka je, aby sa situácia s poistkami na ministerstvách riešila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Netky, Foto: Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies