Šachová tragédia: Súperka sa pokúsila otráviť svoju protivníčku na Majstrovstvách v Dagestane

NETKY.SK • 11 August 2024, 15:30 • 2 min
Šachová tragédia: Súperka sa pokúsila otráviť svoju protivníčku na Majstrovstvách v Dagestane

Počas šachových Majstrovstiev republiky v Dagestane v Rusku skolabovala jedna z hráčok, čo spustilo okamžité policajné vyšetrovanie. Odhalilo sa pritom šokujúce zistenie: dagestanská šachistka Amina Abakarovová sa pokúsila svoju súperku otráviť.

slovakia

left justify in out

Podľa zahraničných médií malo medzi oboma ženami pretrvávať dlhodobé napätie, ktoré teraz vyústilo do vážnej situácie. Keď sa súperka Abakarovovej posadila k šachovnici, začala pociťovať nevoľnosť, jej hlava sa jej točila a následne skolabovala.

Bola prevezená do nemocnice, kde ruské médiá informovali, že jej život už nie je ohrozený.

"Je veľmi nešťastné, že sa takýto incident stal v Dagestane, najmä na šachovej akcii. Úprimne povedané, je to nejaká divočina. Teraz je najdôležitejšie zdravie zranenej účastníčky, o ktorú máme strach. Pretože žiadna medaila z majstrovstiev republiky alebo olympijských hier nemá cenu života a zdravia športovcov. Veľmi dúfam, že zranená žena je v poriadku. Prajem jej uzdravenie a samozrejme skorý návrat k šachovnici,“ uviedol výkonný riaditeľ Ruskej šachovej federácie Alexander Tkačev.


Abakarovovej hrozí doživotné vylúčenie zo šachovej federácie, prepustenie zo zamestnania a čelí aj trestnému stíhaniu. „Ruská šachová federácia dočasne pozastavuje dagestánskej šachistke Amine Abakarovovej účasť vo všetkých súťažiach konaných pod záštitou federácie, a to až do záveru orgánov činných v trestnom konaní, na základe ktorého bude prijaté konečné rozhodnutie, až po doživotnú diskvalifikáciu,“ dodal riaditeľ šachovej federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: X.com/UNITED24 Media
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies