Do hotela v Austrálii narazil ukradnutý vrtuľník! Pilot neprežil, hasiči evakuovali hostí + VIDEO

NETKY.SK • 12 August 2024, 09:28 • 3 min
Do hotela v Austrálii narazil ukradnutý vrtuľník! Pilot neprežil, hasiči evakuovali hostí + VIDEO

CAIRNS - Na strechu hotela v turistami obľúbenom letovisku na severozápade Austrálie sa v noci na pondelok zrútil vrtuľník, pilot nehodu neprežil. Záchranári z budovy evakuovali stovky hotelových hostí, informoval server austrálskej stanice ABC.

slovakia

left justify in out

Havária sa stala okolo druhej hodiny rannej miestneho času v hoteli Hilton Double Tree v meste Cairns, ktoré je pre turistov vstupnou bránou k Veľkému bariérovému útesu. Pilot zahynul na mieste, uviedla polícia, podľa ktorej išlo o izolovaný incident.

"Budova bola preventívne evakuovaná. Polícia na mieste vyšetruje okolnosti incidentu," uviedli pred polnocou úrady štátu Queensland, kde Cairns leží.

Stanica ABC predtým napísala, že zranenia pri havárii boli dvaja hoteloví hostia - starší muž a žena. V stabilizovanom stave boli prevezení do nemocnice a po ošetrení prepustení. Hoteloví hostia aj ľudia žijúci v okolí hotela uviedli, že ich uprostred noci prebudila ohlušujúca rana.

Jeden z hostí, Harry Holbert, ABC povedal, že náraz pripomínal výbuch bomby a opísal požiar, ktorý na mieste prepukol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ABC, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies