AKTUALIZOVANÉ Tragédia v Brazílii: Pri páde lietadla zomrelo osem lekárov + VIDEÁ + FOTO

NETKY.SK • 12 August 2024, 11:22 • 6 min
AKTUALIZOVANÉ Tragédia v Brazílii: Pri páde lietadla zomrelo osem lekárov + VIDEÁ + FOTO

VINHEDO - Brazílske úrady potvrdili definitívny počet obetí leteckého nešťastia, pri ktorom v piatok v meste Vinhedo v štáte São Paulo zahynulo všetkých 62 ľudí na palube.

slovakia

left justify in out

Identifikované sú zatiaľ iba telá oboch pilotov. Podľa webu CNN boli medzi obeťami nájdené aj pozostatky trojročného dievčaťa a štvorročného chlapca. Okrem toho web Independent píše, že na palube malo byť najmenej osem lekárov smerujúcich na onkologickú konferenciu. Ďalším siedmich zachránilo život využitie skoršieho spoja. Príčiny nešťastia sa stále vyšetrujú.

Stroj ATR-72 leteckej spoločnosti Voepass Linhas Aéreas v piatok mieril z mesta Cascavel v štáte Paraná na letisko v Guarulhos v štáte São Paulo, napísal web CNN. Brazílske úrady zatiaľ potvrdili, že medzi obeťami bolo 34 mužov a 28 žien. Všetky telá boli nájdené a premiestnené na ďalšie skúmanie.

Medzi obeťami boli, okrem iného, ​​trojročné dievča s otcom. Podľa leteckej spoločnosti Voepass, ktorá let prevádzkovala, všetci cestujúci mali brazílske doklady. Štyri obete mali dvojité občianstvo, z toho tri venezuelské a jeden pasažier portugalské.

Identifikáciu tiel obetí podľa brazílskych úradov komplikuje zlý stav pozostatkov. Okrem toho však web Independent upozornil na skupinu najmenej ôsmich onkológov, ktorí mali lietadlom cestovať na odbornú konferenciu. Zároveň informoval, že ďalších sedem doktorov uniklo smrti len vďaka šťastnej náhode, keď využili skorší spoj.

"Aby sme mohli spoľahlivo identifikovať telá, boli rodiny obetí požiadané o zdieľanie lekárskych dokumentácií. Potrebovali by sme napríklad rádiologické, lekárske alebo zubné prehliadky zahynutých pasažierov," uviedla vo vyhlásení vláda federálneho štátu São Paulo.

Príčiny nehody sa naďalej vyšetrujú. Podľa civilnej obrany lietadlo narazilo do niekoľkých domov, informovala predtým brazílska CNN. Na zemi nebol ako zázrakom nikto zranený.

Podľa serveru FlightRadar24 sa lietadlo zrútilo po zhruba hodine a pol letu. Lietadlá európskej výroby ATR-72 môžu na palube prevážať až 70 ľudí a obvykle sú využívané pre regionálne spoje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: CNN, Independent, Voepass, FlightRadar24, Foto: CNN
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies