Trnava: Tradičný trnavský jarmok budú sprevádzať aj dopravné obmedzenia. Všetko, čo potrebujete vedieť

NETKY.SK • 12 August 2024, 18:30 • 2 min
Trnava: Tradičný trnavský jarmok budú sprevádzať aj dopravné obmedzenia. Všetko, čo potrebujete vedieť

TRNAVA - Trnavský jarmok je obľúbené podujatie, kde sa schádzajú Trnavčania aj návštevníci z celého Slovenska, ktorí sa každoročne tešia na jarmočnú atmosféru a veselicu symbolizujúcu koniec leta. Tradičný trnavský jarmok môžete tento rok navštíviť na Trojičnom námestí 12. – 15. septembra 2024.

slovakia

left justify in out

Mesto Trnava každý rok usporadúva Tradičný trnavský jarmok, ktorý je známy pre svoju atmosféru z kráľovských čias a návratu k zabudnutým remeslám. Stánky na jarmoku sú plné výrobkov od majstrov tradičného remesla ako sú obrusy, šperkovnice, kožené batohy na laptopy, maľované hrnčeky aj hrnčiarske výrobky.

Na svoje si prídu aj milovníci dobrého jedla, ktorého bude na Trnavskom jarmoku dostatok.

Koncerty na Trojičnom námestí, gastrozóna za vstupnou bránou do mesta, Ľudová veselica a Rozlúčka s letom je len zlomok toho, čo tohtoročný Trnavský jarmok prinesie. Jarmok v Trnave štartuje vo štvrtok 12. septembra remeselníkmi.

Od piatku do nedele sa môžete tešiť na pestrý kultúrny program a živú hudbu. V piatok vystúpi kapela Kmeťoband a Polemic. Sobota sa bude niesť v znamení pesničiek Zuzany Smatanovej a kapely Slniečko, pričom v nedeľu jarmok vyprevadí obľúbený Bukasový masív spolu s Allanom Mikušekom.

Pre najmenších je prichystaný špeciálny program ako Rozprávkový svet za hradbami, kde môžu objavovať tajomné zákutia a stretávať rozprávkové bytosti. Chýbať nebudú ani kolotoče. Presný program podujatia ešte nie je stanovený.

 

Zásobovanie, vjazd či státie motorových vozidiel v lokalite jarmočiska bude povolený ráno do 9.00 h a po skončení predaja po 20.00 h iba s platnou kartou vydanou mestom Trnava. "V odôvodnených prípadoch bude vjazd možný aj počas dňa," priblížila samospráva.

Obyvateľom zóny bude vjazd do zóny jarmočiska povolený. "Vodiči budú však povinní preukázať na výzvu príslušníka mestskej polície relevantným spôsobom (napr. dokladom totožnosti, listom vlastníctva, nájomnou zmluvou a pod.) skutočnosť, že sú obyvateľmi zóny," spresnilo mesto.

V prípade, ak by jazda vozidla v zóne ohrozila pohyb chodcov, najmä v časoch, keď je zóna plná chodcov, môže príslušník mestskej polície vjazd do zóny obmedziť alebo zakázať. "Vozidlá obyvateľov zóny smú v zóne jarmočiska stáť iba na miestach, ktoré sú dopravným značením označené ako parkovisko," doplnila samospráva.

Uzávery sa začnú postupne od utorka 10. septembra a potrvajú prevažne do pondelka 16. septembra. Lokality, kde sa podujatie uskutoční, budú označené príslušným dopravným značením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Mesto Trnava, Foto: kultura.trnava.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies