Vodič v Poľsku vrazil do zastávky: Dve ženy prišli o život, osem ďalších zranil

NETKY.SK • 13 August 2024, 19:31 • 2 min
Vodič v Poľsku vrazil do zastávky: Dve ženy prišli o život, osem ďalších zranil

VARŠAVA - Dve ženy prišli o život a osem ľudí utrpelo zranenie po tom, čo v utorok dopoludnia vo Varšave vošiel automobil na zastávku, kde ľudia čakali na autobus, uviedol spravodajský server Onet. Podľa prvých zistení štyridsaťpäťročný vodič najprv zrazil ženu na neďalekom prechode pre chodcov a následne spanikáril a vošiel na zastávku. Lekári teraz bojujú o život dieťaťa vo veku 3,5 roka, dodal portál.

slovakia

left justify in out

Okolnosti nehody vyšetruje polícia. Vodič bol podľa tamojšieho serveru Onet triezvy. Policajná hovorkyňa Marta Haberská povedala, že päť ľudí skončilo v nemocnici, ďalších zdravotníci ošetrili na mieste. Dieťa je vo veľmi ťažkom stave a dve hospitalizované ženy majú stredne závažné poranenia, uviedol v televízii TVN24 Piotr Owaczarski zo zdravotnej služby Meditrans.

"Ranenia boli odhodení niekoľko metrov ďaleko, jeden dokonca ležal za prístreškom," povedal portálu jeden z vodičov mestského dopravného podniku, ktorý sídli hneď pri mieste nehody. Zároveň dodal, že pred prechodom už mal dávno byť semafór. Podľa neho totiž autá na tomto mieste pravidelne jazdia rýchlo.

Vodič podľa neho zastavil až značný kus od zastávky. Keď vystúpil z vozidla, nebol zranený, ale rozpútala sa hádka medzi ním a zamestnancami dopravného podniku. Väčšiemu konfliktu podľa očitej svedkyne zabránil príchod polície a sanitiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ČTK / Onet, Foto: PAP / Lezsek Szymański
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies