Ďalší núdzový stav kvôli útoku Ukrajiny na Rusko. Situácia je napätá, hlási napadnutá oblasť + VIDEO

NETKY.SK • 14 August 2024, 09:37 • 2 min
Ďalší núdzový stav kvôli útoku Ukrajiny na Rusko. Situácia je napätá, hlási napadnutá oblasť + VIDEO

BELGOROD - Západoruská Belgorodská oblasť vyhlásila núdzovú situáciu na regionálnej úrovni. V stredu ráno to podľa agentúry TASS oznámil oblastný gubernátor Vjačeslav Gladkov. Podobné opatrenie minulý týždeň vyhlásila aj susedná Kurská oblasť, ktorá čelí rozsiahlemu vpádu ukrajinských jednotiek.

slovakia

left justify in out

„Situácia v našej Belgorodskej oblasti je naďalej mimoriadne náročná a napätá kvôli ostreľovaniu ukrajinskými ozbrojenými silami,“ uviedol Gladkov. Opatrenie podľa neho pomôže ochrániť obyvateľstvo aj obete ukrajinských útokov.

Nad Kurskou oblasťou protivzdušná obrana zostrelila 37 dronov a balistické rakety, ďalších 37 bezpilotných lietadiel bolo zostrelených nad Voronežskou oblasťou, uviedlo na komunikačnej platforme Telegram ruské ministerstvo obrany.

Ukrajina pokračuje v ostreľovaní pohraničnej Kurskej oblasti. Územné zisky, ktoré Kyjev dosiahol, označil americký prezident Joe Biden za „skutočnú dilemu“ pre ruského prezidenta Vladimíra Putina.

Operácia ukrajinskej armády v Kurskej oblasti začala 6. augusta. Kyjev uviedol, že ide o reakciu na viac ako dva roky trvajúcu ruskú vojenskú kampaň na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASS, Foto: France 24 / Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies