Fico stojí za svojimi ministrami. Nevidí dôvod na ich odvolávanie + VIDEO

NETKY.SK • 15 August 2024, 09:58 • 2 min
Fico stojí za svojimi ministrami. Nevidí dôvod na ich odvolávanie + VIDEO

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico nevidí žiadny dôvod na odvolávanie ministerky kultúry Martini Šimkovičovej a ministra spravodlivosti Borisa Suska.

slovakia

left justify in out

Podľa premiéra obaja ministri konali a konajú v súlade so zákonom. Aj keď premiér rešpektuje protesty, ktoré sú súčasťou demokracie, je presvedčený, že ulica nemôže rozhodovať o chode štátu. Na to sú tu zákony, ktoré práve ministri využívajú pri svojich krokoch na ministerstvách.

"Ulica môže vyslovovať názor. Rozhodnutia môžu prijímať len orgány vytvorené na základe demokratických parlamentných volieb, teda predovšetkým parlament a vláda," poznamenal.

"Neexistuje žiadny dôvod, aby som ako predseda vlády čo len uvažoval o podaní návrhu na odvolanie ministrov, ktorí sú dnes opozičnými terčmi. Kto sa objektívne pozrie na konanie ministerky kultúry a ministra spravodlivosti, musí súhlasiť s tým, že konali a konajú zákonne a že v súlade so zákonom prijímajú aj bežné manažérske rozhodnutia," povedal premiér.

Na ministerku kultúry sa strhli verejné útoky, ktoré sú z právnickej alebo z morálnej stránky neprijateľné a neopodstatnené.

"Protest sa niesol v duchu, že vládna koalícia je v podstate banda zločincov, ktorá znásilňuje, vraždí, ktorá je hlúpa a ktorá by mala dobrovoľne odstúpiť," skonštatoval. Dodal, že pre vyhrážky muselo ministerstvo vnútra zvýšiť ochranu ministerke kultúry.

Fico podotkol že opoziční politici, ktorí protest organizovali, len slúžia liberálnym a progresívnym médiám a mimovládnym organizáciám. To ich však podľa jeho slov nezbaví politickej zodpovednosti, ak dôjde k ďalšiemu atentátu na predstaviteľa vládnej koalície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Robert Fico, Foto: FB/Robert Fico
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies