Disney odmieta žalobu za smrteľnú otravu jedlom, oháňa sa podpisom predplatného

NETKY.SK • 15 August 2024, 11:18 • 2 min
Disney odmieta žalobu za smrteľnú otravu jedlom, oháňa sa podpisom predplatného

Podpísali ste zmluvné podmienky na hernú konzolu, na žalobu nemáte nárok. Tak nejako sa snaží spoločnosť Disney utlmiť súdny spor za neúmyselné zabitie ženy, ktorej v reštaurácii v Disney Springs naservírovali jedlo, na ktoré bola alergická.

slovakia

left justify in out

Jefrey Piccolo žaluje spoločnosť Disney za neúmyselné zabitie jeho manželky, lekárky Newyorskej univerzity. Jeho žena zomrela v októbri minulého roka po tom, čo jej v reštaurácii napriek upozorneniu naservírovali jedlo, na ktoré bola alergická.

Teraz sa ale spoločnosť Disney snaží dosiahnuť zamietnutie žaloby a argumentuje tým, že smútiaci vdovec pred rokmi podpísal zmluvné podmienky služby Disney, píše The New York Post.

Piccolova manželka Kanokporn Tangsuanová utrpela smrtiacu alergickú reakciu krátko po tom, čo v reštaurácii Disney Springs na Floride zjedla jedlo, o ktorom jej obsluha tvrdila, že neobsahuje žiadne alergény.

Úmrtie kvôli alergii sa údajne odohralo v Disney World na Floride.
Úmrtie kvôli alergii sa údajne odohralo v Disney World na Floride.
Zdroj: Yahoo / Getty Images

Absurdné, tvrdia právnici

Piccolo žiada náhradu škôd vo výške 50-tisíc dolárov. Spoločnosť Disney ale začala tvrdiť, že žaloba by mala byť zamietnutá a záležitosť riešená mimosúdne. Dôvodom podľa nej je, že Piccolo súhlasil s rozhodcovským konaním všetkých sporov so spoločnosťou, keď sa v roku 2019 prvýkrát prihlásil k mesačnej skúšobnej verzii streamovacej služby Disney, uvádzajú súdne dokumenty. Piccolovi právnici návrh označili za „absurdný“ a „nehorázny“.

Spoločnosť Disney argumentuje tým, že zmluva s predplatiteľom služby Disney, ktorú Piccolo pred rokmi podpísal na svojej hernej konzole PlayStation, požaduje, aby bol akýkoľvek spor – s výnimkou drobných nárokov – „riešený individuálnou záväznou arbitrážou“.

Spoločnosť dodala, že Piccolo súhlasil s podobným znením, keď potom vlani v septembri – mesiac pred nešťastným výletom – použil aplikáciu „My Disney Experience“ na nákup vstupeniek do zábavného parku Epcot. Spoločnosť Disney tvrdila, že obe zmluvy vyžadovali, aby Piccolo pred nákupom súhlasil s formuláciou týkajúcou sa rozhodovania možných sporov, tvrdia súdne spisy.

Piccolovi právnici sa proti tomu ohradili a zdôraznili, že argumentácia spoločnosti Disney je „fatálne chybná“. „Predstava, že podmienky, s ktorými spotrebiteľ súhlasí pri vytváraní bezplatného skúšobného účtu Disney , navždy znemožňujú právo spotrebiteľa na súdne konanie pred porotou v akomkoľvek spore s akoukoľvek pobočkou alebo dcérskou spoločnosťou spoločnosti Disney, je tak nehorázne nerozumná a nespravodlivá, že to šokuje právne svedomie, a súd by takúto dohodu nemal presadzovať,“ napísali právnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The New York Post, Foto: Profimedia.cz
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies