Obce na Slovensku varujú obyvateľov. Na týchto miestach sa pohybujú medvede!

NETKY.SK • 15 August 2024, 19:51 • 2 min
Obce na Slovensku varujú obyvateľov. Na týchto miestach sa pohybujú medvede!

Najnovšie pred výskytom medveďa upozorňujú viaceré obce na Slovensku. Zároveň vyzývajú ľudí k opatrnosti. Týka sa to predovšetkým obcí Spišské Bystré, Turčianske Teplice, ale aj v zlatomoraveckom okrese či Ružomberku.

slovakia

left justify in out

"Obec Spišské Bystré upozorňuje občanov, ale aj návštevníkov našich lesov a prírody, že v lokalite Úpravňa vody – oproti Skalici a v blízkosti náučného chodníka, bol zaznamenaný výskyt a pohyb medveďa hnedého," informuje na svojom webe samospráva a ľudí vyzvala na zvýšenú opatrnosť a ostražitosť v okolitých lesoch a prírode.

"V prípade stretu a opakovanom výskyte medveďa hnedého Vás žiadame o nahlásenie tejto skutočnosti na obecný úrad, ktorý podnikne ďalšie potrebné kroky v tejto súvislosti," dodáva.

Vo štvrtok ráno videli medveďa aj v obci Liptovský Peter v okrese Liptovský Mikuláš. Pohybovať sa mal pri futbalovom ihrisku.

V stredu večer videli medveďa v mestskej časti Turčianskych Teplíc, varovali na sociálnej sieti. Podľa svedkov utekal od Turčianskeho Michala k miestnemu pneuservisu, kde ho aj obyvateľ zachytil na snímke ako sa práve pohybuje na poli.

Ďalšieho medveďa videli aj v okrese Zlaté Moravce. "V katastri Kňažického urbáru sa pohybuje medveď hnedý. Preto vyzývame občanov, aby zvýšili opatrnosť a obmedzili prechádzky do lesa," informuje miestna obyvateľka z obce Žitavany na sociálnej sieti.

Desivý pohľad sa naskytol aj občianke Bieleho Potoka tiež pri ceste do práce v ranných hodinách na cyklochodníku prekvapil medveď. "Ide o úsek medzi začiatkom cyklochodníka na konci ulice Raveň až po stanicu Korýtka ul. Pod Skalami. Poslanec Vojtech Macko túto udalosť hneď nahlásil zásahovej jednotke, ktorí podniknú ďalšie kroky," informuje mestská časť Ružomberka na sociálnej sieti.

Prosí preto občanov o zvýšenú opatrnosť v tomto úseku, nakoľko je tam nasadená kukurica a veľká pravdepodobnosť výskytu medveďa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Spišské Bystré, Facebook, Foto: presovak.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies