Na festivaloch nezabúdajte na pitný režim a stravu, radí lekárnik

NETKY.SK • 16 August 2024, 10:02 • 2 min
Na festivaloch nezabúdajte na pitný režim a stravu, radí lekárnik

BRATISLAVA - Veľkou pomocou môže byť malá cestovná lekárnička. V nej by nemali chýbať lieky od bolesti hlavy, roztok pri dehydratácii, gél na uštipnutie hmyzom, repelent, lieky na alergie či hnačku a rýchloobväzy či náplasti.

slovakia

left justify in out

Na letných festivaloch treba dodržiavať pitný režim. Odporúča sa čistá voda, minerálka či čaj. Netreba zabúdať ani na pravidelné stravovanie. Apeloval na to farmaceut Peter Hnáth s tým, že na väčšine festivalov je dostupná pitná voda zadarmo, a preto by si ľudia naň mali vziať prázdnu fľašu.

"Počas bežných dní by mal príjem tekutín dosahovať okolo dvoch litrov na deň. To však neplatí, ak ste počas dňa vystavení vysokým teplotám, čomu sa pri letných festivaloch nedá vždy vyhnúť. V takomto prípade by sa mala konzumácia tekutín zvýšiť na dvojnásobok až štvornásobok. Dôležité je piť tekutiny postupne, počas celého dňa, a nie nárazovo," poznamenal.

Farmaceut apeloval aj na pravidelné stravovanie. Najdôležitejšie sú podľa jeho slov raňajky. "Kto sa naraňajkuje, môže sa vyhnúť kolapsom počas dňa," podotkol.

Na festival odporučil zbaliť si okrem iného opaľovací krém, klobúk, antibakteriálny gél, vlhčené vreckovky či slnečné okuliare.

"Veľkou pomocou môže byť malá cestovná lekárnička. V nej by nemali chýbať lieky od bolesti hlavy, roztok pri dehydratácii, gél na uštipnutie hmyzom, repelent, lieky na alergie či hnačku a rýchloobväzy či náplasti," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Dr. Max, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies