Polícia v Kalifornii zatkla 5 ľudí v súvislosti s úmrtím herca Matthewa Perryho

NETKY.SK • 16 August 2024, 10:15 • 2 min
Polícia v Kalifornii zatkla 5 ľudí v súvislosti s úmrtím herca Matthewa Perryho

KALIFORNIA - Za smrť Matthewa Perryho bolo zatknutých a obvinených päť ľudí, vrátane hercovho osobného asistenta a dvoch lekárov.

slovakia

left justify in out

Lekári dodali hercovi známom z televíznej šou Priatelia, ktorý zomrel vo svojom dome v Los Angeles v októbri 2023, veľké množstvo ketamínu, povedal americký právnik Martin Estrada, a „využili problémy Perryho so závislosťou, aby sa obohatili“.

Perry (54) verejne diskutoval o svojich problémoch so závislosťou. V čase svojej smrti podstupoval ketamínovú infúznu terapiu kvôli úzkosti a depresii, uviedol súdny lekár v Los Angeles v pitevnej správe minulý rok, ale vyšetrujúci zistil v hercovom krvnom obehu oveľa vyššie hladiny ketamínu, než by sa očakávalo od samotná terapia.

Policajné oddelenie v Los Angeles a protidrogová správa v máji uviedli, že pracujú na spoločnom trestnom vyšetrovaní toho, ako sa Perry dostal k liekom na predpis a prečo je v jeho systéme toľko drogy.

"Toto vyšetrovanie odhalilo širokú podzemnú zločineckú sieť zodpovednú za distribúciu veľkého množstva ketamínu pánovi Perrymu a ďalším," povedal Estrada vo štvrtok.

„Táto sieť zahŕňala asistenta, rôznych sprostredkovateľov, dvoch lekárov a hlavný zdroj drogovej ponuky známy ako: ‚Ketamínová kráľovná‘." Estrada uviedol, že bolo obvinených päť ľudí. „Vedeli, že to, čo robia, je zlé. Vedeli, že tým, čo robia, riskujú veľké nebezpečenstvo pre pána Perryho, ale aj tak to urobili. Nakoniec sa títo obžalovaní viac zaujímali o profitovanie z pána Perryho, než o starostlivosť o jeho blaho,“ povedal.

Matthew Perry ako seriálový Chandler v šou Priatelia.
Matthew Perry ako seriálový Chandler v šou Priatelia.
Zdroj: The Hollywood Reporter / Courtesy of Everett Collection

Dokumenty podané na federálnom súde v Kalifornii, o ktorých informovali New York Times, obviňujú piatich ľudí, medzi ktorými je aj Perryho osobný asistent, z toho, že boli zapojení do schémy zaobstarania ketamínu v hodnote tisícov dolárov a jeho podania Perrymu.

Jasveen Sangha, o ktorej prokurátori povedali, že je známa ako „Ketamínová kráľovná“, a Salvador Plasencia, lekár známy ako „Dr P,“ sú podľa Times medzi obvinenými. Dvojica je obvinená zo sprisahania za účelom distribúcie ketamínu; distribúcia ketamínu s následkom smrti; držba metamfetamínu s úmyslom distribuovať ho; a pozmeňovanie a falšovanie záznamov súvisiacich s federálnym vyšetrovaním.

Kenneth Iwamasa, Perryho osobný asistent, bol obvinený zo sprisahania za účelom distribúcie ketamínu, informoval Times s odvolaním sa na osobu, ktorá o situácii vedela. Obvinení boli aj lekár Mark Chavez a Perryho známy Erik Fleming.

Súdne dokumenty odhalili textové správy zasielané medzi Plasenciom a Chavezom, v ktorých prvý diskutoval o nákupe ketamínu, aby ho predal Perrymu. Plasencia pri výmene informácií napísal: „Som zvedavý, koľko ten blázon zaplatí“ a „poďme to zistiť“, uviedli Times.

Perryho našli mŕtveho vo vírivke vo svojom dome v Los Angeles v októbri 2023. Kancelária súdneho lekára v Los Angeles určila za príčinu smrti „akútne účinky ketamínu“. Uvádza, že k tomu prispeli utopenie, ochorenie koronárnych artérií a účinky buprenorfínu, ktorý sa používa na liečbu porúch spojených s užívaním opiátov.

Pitva zistila hladiny ketamínu v jeho krvi podobné hladinám používaným počas celkovej anestézie. "Pri vysokých hladinách ketamínu nájdených v jeho posmrtných vzorkách krvi by hlavné smrteľné účinky boli z kardiovaskulárnej nadmernej stimulácie a respiračnej depresie," uvádza sa v pitevnej správe. Perryho smrť bola považovaná za nehodu bez dôkazov o nečestnej hre.

Perry diskutoval o svojej histórii so užívaním návykových látok, ktoré sa podľa neho začalo vo veku 14 rokov a zintenzívnilo sa počas jeho roly v Priateľov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Guardian, Foto: NBC News / Brian Ach / Invision / AP file
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies