Ráž: Zdržanie pri výstavbe úseku R3 spôsobila geológia aj inflácia. Aktívne sa tam však pracuje + VIDEO

NETKY.SK • 16 August 2024, 14:27 • 2 min
Ráž: Zdržanie pri výstavbe úseku R3 spôsobila geológia aj inflácia. Aktívne sa tam však pracuje + VIDEO

TVRDOŠÍN - Minister zároveň ubezpečil, že v úseku aktívne pracujú na mostoch, mostných konštrukciách, robia zemné práce a výkopy.

slovakia

left justify in out

Zdržanie pri výstavbe úseku rýchlostnej cesty R3 Tvrdošín - Nižná spôsobila rozdielna geológia, ale aj pandemické roky, zdražovanie a inflácia. Vo videu na sociálnej sieti to oznámil minister dopravy Jozef Ráž.

"Kombinácia týchto vecí si vyžadovala, aby sa zmluva dodatkovala. Spôsobilo to, že práce istý čas stáli. Napriek tomu, že vychádzame v ústrety zhotoviteľovi a valorizovali sme zmluvu na základe znaleckého posudku, vyzerá to, že čas sprejazdnenia úseku sa bude posúvať," uviedol šéf rezortu dopravy s tým, že tento rok to ešte nebude.

Minister zároveň ubezpečil, že v úseku aktívne pracujú na mostoch, mostných konštrukciách, robia zemné práce a výkopy.

Národná diaľničná spoločnosť koncom júla potvrdila, že úsek rýchlostnej cesty medzi Tvrdošínom a Nižnou odovzdajú do užívania do konca budúceho roka. Oravská R3 mala byť pôvodne hotová v roku 2023, termín dokončenia vlani posunuli.

Kontrolný deň na stavbe totiž potvrdil potrebu úpravy technológie a nutnosť banského prieskumu. Podľa diaľničiarov boli dôvodom mimoriadne zložité geologické pomery horninového masívu.

Celková dĺžka úseku R3 je 5,6 kilometra. Bude na ňom 11 mostov a viac ako 1 800 metrov protihlukových stien. Výstavba obchvatu Tvrdošína sa začala v marci 2021. Úsek odľahčí mesto od tranzitnej dopravy, motoristom prinesie skrátenie času jazdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo dopravy SR, Foto: FB/Ministerstvo dopravy SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies