Susko: Som presvedčený, že Dušan Kováčik má právo na spravodlivý súdny proces + VIDEO

NETKY.SK • 16 August 2024, 20:41 • 2 min
Susko: Som presvedčený, že Dušan Kováčik má právo na spravodlivý súdny proces + VIDEO

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Boris Susko je presvedčený, že bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik má dostať šancu na uplatnenie svojho práva na spravodlivý súdny proces.

slovakia

left justify in out

Susko zároveň tvrdí, že dovolanie podala v minulosti aj exministerka za SaS Mária Kolíková a opakovane prerušila odsúdeným aj výkon trestu.

Opozícia sa kritikou voči Suskovi a návrhom na odvolanie snaží prekrývať svoju neschopnosť, tvrdí minister.

"Po preštudovaní podnetu zo strany obhajoby Dušana Kováčika som presvedčený, že bývalý špeciálny prokurátor má dostať šancu na uplatnenie svojho práva na spravodlivý súdny proces," povedal vo vyjadrení Susko. Pripomenul, že prokurátor, ktorý Kováčikovu kauzu dozoroval, je dnes obvinený a spolu s ním aj vyšetrovatelia, ktorí mali manipulovať trestné konania.

Kolíková sa podľa Suska snaží navodiť dojem, že hrubo zasiahol do nezávislosti rozhodovania súdu, pretože rozhodol o jeho právoplatnom rozsudku. 

"Buď absolútne neovláda Trestný poriadok alebo hrubo zavádza. Ak som sa dopustil zásahu do nezávislosti súdu, potom majú opoziční poslanci stonásobne väčší dôvod vyzvať na vyvodenie zodpovednosti práve Máriu Kolíkovú," skonštatoval s tým, že exministerka podala viac ako 30 dovolaní a mala by vedieť, že dovolanie je možné podať výlučne proti právoplatným rozhodnutiam. 

Opozícia podľa ministra tvrdí, že dôveruje súdom, ktoré Kováčika poslali do väzenia, a na druhej strane má problém s tým, aby v tejto veci rozhodol opakovane ten istý Najvyšší súd SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Boris Susko - minister spravodlivosti, Foto: FB/Boris Susko - minister spravodlivosti
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies