Toto je recept na naozaj dobrý život

NETKY.SK • 19 August 2024, 12:21 • 2 min
Toto je recept na naozaj dobrý život

Kedysi sa veľmi trápila. Skoro nad všetkým a všetkými. Dnes má však jeden liek, ktorý ak aj my užijeme, všetko sa zmení. Iste, nebude to len tak, nepotrvá celá záležitosť len sekundu, ale krok za krokom. Dôvera za dôverou.

slovakia

left justify in out

Najskôr čosi o nej. Je to svetoznáma kazateľka, ktorá keď hovorí, počúvajú ju tisíce, ba ešte oveľa viac. Ľudia prichádzajú z diaľky, aby ju počuli kázať, alebo si zapínajú jej vysielanie v televízii či v rádiu. No a práve s tým súvisí jedna vec, čo sa u nej premenila, a to radikálne.

Všímala si

Keď kázala, v miestnosti preplnenej dychtivými poslucháčmi, všímala si ich tváre. Ak sa ktosi tváril znudene či otrávene alebo akokoľvek inak, len nie radostne, už aj sa cítila zle. Ešte horšie to bolo v prípade, že sa nejakí sediaci priamo uprostred jej príhovoru zdvihli a odišli. Trápila sa, kritizovala sa, že zle kázala, a preto odchádzajú. Zožieralo ju to tak dlho, až pokým si niečo neuvedomila.

Modliť sa

Dnes na verejnosti vyznáva, že ju viac nesužuje, čo si o jej kázňach iní myslia. Niekto sa zdvihne a odíde? Nuž čo, pomyslí si, že zmešká dobrú kázeň. Jej postoj je iný vďaka tomu, že než vyjde na pódium, modlí sa. Áno, robila to aj predtým, ale teraz sa k tomu pridáva aj jej rozhodnutie. Pomodlí sa, nech ľudia príjmu Božie slovo, nech zakúsia uzdravenie, potešenie, čokoľvek, čo v danej chvíli potrebujú. A ona ide, káže a je šťastná, lebo viac sa o to nestará. Už to odovzdala svojmu Bohu a ona verí, že keď koná ako kazateľka, stojí uprostred Božej vôle, a tak robí jediné, čo sa vzhľadom na tieto skutočnosti robiť dá, raduje sa.
 
Život je príliš krátky, aby sme mrhali časom tým, že sa budeme cítiť mizerne,“ vravieva poslucháčom a má úplnú pravdu.

Odporúčanie

Odporúča nasledujúce. Niekto ťa zraní? Necíť sa zle, ale sa pomodli. Nahneval ťa niekto? Neseď kvôli tomu hodiny a necíť sa mizerne. Radšej sa pomodli.

Má to vplyv

Keď toto posolstvo, že nemáme márniť čas, počula Ivona, hlboko ju to zasiahlo. Lebo práve to robila. Dokázala sedieť a nič nerobiť. Priateľ ju aj povzbudzoval, nech si číta knihu alebo nech si niečo pozrie. Alebo nech niečo iné robí, čokoľvek, len nech len tak neposedáva. Lenže ona sa len zatvárila smutne. Večer si nadávala, že skutočne márnila čas, ale nič viac. Na druhý deň, ak ju postretlo ďalšie nešťastie, zachovala sa rovnako. Teraz však mieni každú chvíľu využiť naplno, lebo vie, že Boh pre ňu zamýšľa čosi lepšie. Život v plnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Michaela Mihoková, Zdroj foto: Mohamed Nohassi, Unsplash
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies