Zbytočné úmrtia detí! Jedno sa utopilo, druhé zomrelo v rozhorúčenom aute

NETKY.SK • 19 August 2024, 17:18 • 2 min
Zbytočné úmrtia detí! Jedno sa utopilo, druhé zomrelo v rozhorúčenom aute

Horúčavy a voda sú rok čo rok nástrahy najmä pre malé deti. Od dospelých by sa malo už automaticky očakávať, že elementárne zásady ich bezpečnosti by mali byť dodržané.

slovakia

left justify in out

Chvíľa neopatrnosti pripravila tento týždeň o život maličké batoľa v Chorvátsku. K tejto tragédii došlo len preto, že rodičia nedávali pozor a dieťa zomrelo po páde do 30 centimetrov hlbokého bazéna. Prípad sa stal v meste Vukovar. Ročné dieťa, ktoré sa utopilo v detskom bazéne na dvore rodinného domu, sa už záchranárom nepodarilo oživiť. Lekári ho museli na mieste prehlásiť za mŕtve, uvádza Jutarnji list. 

V americkom Michigane sa pred pár dňami stal prvý prípad, keď dieťa zomrelo v aute na horúčavy v tomto roku. Vysoké teploty si v utorok vyžiadali život len trojročného chlapčeka. Jeho otec ho nechal v zaparkovanom SUV pred supermarketom a šiel nakúpiť.

Podľa webu CBS bolo dieťa nájdené mŕtve na zadnom sedadle rozpáleného auta. Predbežné vyšetrovanie ukázalo, že príčinou smrti bolo vyčerpanie z tepla. Pred pár dňami mohlo dôjsť k ďalšiemu úmrtiu. Políciu v nemeckom Hagene v Severnom Porýní-Vestfálsku minulý týždeň zalarmoval svedok.

Všimol si, že v zaparkovanom rozpálenom aute sedí na zadnej sedačke spotené dieťa. Chlapčekovi sa s pomocou okoloidúcich podarilo otvoriť dvere auta zvnútra a tí mu poskytli vodu a prvú pomoc. Privolaní záchranári zistili, že dieťa má zvýšenú teplotu a je ľahko dehydrované. Nielen ich, ale aj matku, ktorá prišla na miesto, šokovalo to, že otec ho tam nechal preto, lebo si odskočil za prostitútkou.

V júli záchranári niekoľko minút bojovali o život bábätka v Rotterdame. Niekoľkomesačné dieťa, ktoré bolo zrejme úplne dehydrované, zomrelo, pretože ho nechali v aute so zatvorenými oknami.

Podľa správ holandských médií bábätko, podľa očitých svedkov, malý chlapec, ktorý mal zrejme len niekoľko mesiacov, vraj ležal úplne sám vo svojej detskej sedačke na zadnom sedadle auta.

V americkej Arizone začiatkom augusta zomrelo hroznou smrťou dvojročné dievčatko. O život prišlo v aute v čase, keď bolo vonku 42 °C. V aute malo byť zatvorené až tri hodiny. Otec ho nechcel budiť a ako neskôr ukázalo vyšetrovanie, tri hodiny hral doma Playstation, kým dieťa zomieralo.

Policajti vyslobodili dvojročného chlapca z uzamknutého auta pred ubytovacím zariadením v Námestove. Dieťa si prevzali záchranári, konanie jeho rodičov z Poľskej republiky budú policajti riešiť. Chlapec zostal sám v autosedačke na prednom sedadle v uzamknutom aute, nehýbal sa a nereagoval.

V polovicu júla tohto roka došlo k tragédii na Spiši. V rozhorúčenom aute v obci Markušovce našli trojročné dieťa, ktoré tam dospelí nechali. Privolanej záchranke sa ho nepodarilo oživiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky, Jutarnji list, CBS, Foto: hvmag.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies