Rezort práce pripravuje zákon pre profesionálnych rodičov. Podmienky by sa mali zmeniť

NETKY.SK • 19 August 2024, 18:55 • 2 min
Rezort práce pripravuje zákon pre profesionálnych rodičov. Podmienky by sa mali zmeniť

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR chce tak zaviesť nové podporné nástroje pre zlepšenie podmienok výkonu práce profesionálnych náhradných rodičov, predovšetkým v oblasti starostlivosti o deti so zdravotným znevýhodnením.

slovakia

left justify in out

Niektoré podmienky pre profesionálnych rodičov by sa mali zmeniť. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR predbežne informovalo, že pripravuje návrh zákona o profesionálnych náhradných rodičoch.

Chce tak zaviesť nové podporné nástroje pre zlepšenie podmienok výkonu práce profesionálnych náhradných rodičov, predovšetkým v oblasti starostlivosti o deti so zdravotným znevýhodnením.

Ďalším cieľom je zosúladiť ustanovenia zákona, ktoré upravujú predpoklad bezúhonnosti profesionálnych rodičov.

Ministerstvo práce uviedlo, že zároveň prehodnocuje aj ďalšie možnosti zlepšenia podmienok deinštitucionalizácie systému náhradnej starostlivosti, ako aj podmienok starostlivosti o deti v profesionálnych náhradných rodinách na základe podnetov z praxe od profesionálnych náhradných rodičov a centier pre deti a rodiny ako zamestnávateľov.

Predpokladaný termín začatia pripomienkového konania je október alebo november 2024.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies