Desiatky zrušených a stovky oneskorených letov: Stratené nožnice ochromili japonské letisko

NETKY.SK • 20 August 2024, 12:16 • 2 min
Desiatky zrušených a stovky oneskorených letov: Stratené nožnice ochromili japonské letisko

SAPPORO - Tridsaťšesť letov bolo cez víkend zrušených a ďalších 201 oneskorených na jednom z japonských letísk po tom, čo sa z obchodu nachádzajúceho sa pred odletovými bránami stratili nožnice. Informoval o tom v utorok spravodajský web BBC News.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v sobotu na letisku, ktoré slúži mestu Sapporo na severojaponskom ostrove Hokkaidó. Všetci pasažieri čakajúci na nástup do lietadla museli kvôli chýbajúcim nožniciam priestor pri odletových bránach opustiť a znovu prejsť bezpečnostnou kontrolou.

Odbavovanie novoprichádzajúcich cestujúcich na termináli pre domáce lety bolo zhruba na dve hodiny pozastavené, čo viedlo k dlhým radom.

Prevádzkovateľ letiska Hokkaido Airports oznámil, že nožnice nakoniec v nedeľu našiel zamestnanec v tom istom obchode, kde sa stratili. Ministerstvo dopravy a turistiky vyzvalo prevádzkovateľa letiska, aby príčinu incidentu vyšetril a zaistil, aby sa taká vec už neopakovala.

"Dôvodom boli nedokonalé systémy skladovania a riadenia," povedal prevádzkovateľ. Uviedol tiež, že si je vedomý závažnosti prípadu, ktorý mohol vyvolať obavy z pokusu o únos lietadla alebo z terorizmu, a sľúbil nápravu.

Diskutujúci na sieti X chválili reakciu letiska na incident, ktorá podľa komentárov niektorých cestujúcich potvrdila ich dôveru v bezpečnosť japonskej leteckej prevádzky. „Znovu som si uvedomil, že New Chitose Airport je bezpečné letisko,“ napísal jeden z používateľov.

Letisko pri meste Čitose, známe pod anglickým názvom New Chitose Airport, je jedným z najrušnejších japonských letísk. Slúži okrem iného veľmi frekventovanej domácej trase medzi mestami Tokio a Sapporo. V roku 2022 letisko podľa BBC využilo vyše 15 miliónov cestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BBC, Foto: Flightradar24
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies