Bratislava sa na pár dní stane centrom sveta financií

NETKY.SK • 20 August 2024, 17:11 • 2 min
Bratislava sa na pár dní stane centrom sveta financií

BRATISLAVA - Medzi účastníkmi nebudú chýbať ani poprední predstavitelia centrálnych bánk z Nemecka, Talianska, Anglicka, Portugalska, Švédska a Kanady, ako aj zástupcovia Európskej centrálnej banky a americkej Federal Reserve Bank.

slovakia

left justify in out

Viac ako 700 popredných svetových expertov na svet financií a globálne ekonomické dianie smeruje do Bratislavy. Počas nasledujúcich dní sa hlavné mesto Slovenska stane centrom diskusií akademikov, odborníkov a doktorandov z 36 krajín sveta.

51. ročník prestížnej konferencie Európskej finančnej asociácie (EFA) sa koná pod patronátom Národnej banky Slovenska. Súčasťou konferencie bude aj vystúpenie laureáta Nobelovej ceny z roku 2022 Douglasa Diamonda za prínos k výskumu v oblasti bankovníctva. 

"Je to pre nás obrovská pocta. Som veľmi rád, že môžeme na Slovensku privítať špičkových ekonómov z celého sveta, a navyše v takom vysokom počte. Ide o odbornú konferenciu najvyššej svetovej úrovne. Budú na nej prezentované výsledky, ktoré sú na hraniciach poznania v oblasti finančnej ekonómie. Uvidíme 243 odborných článkov, ktoré sme vybrali spomedzi vyše 2000 predložených príspevkov," uviedol Ľuboš Pástor, bývalý člen Bankovej rady NBS a profesor University of Chicago Booth School of Business.

Viac než 260 profesorov z prestížnych univerzít, vrátane inštitúcií ako Yale, Harvard, MIT či Cambridge, sa zúčastní na diskusiách a prednáškach v samotnom srdci Bratislavy, v priestoroch Reduty a Hotela Carlton.

"Je pre nás veľkou cťou hostiť toto každoročné prestížne podujatie. Nasledujúce dni prinesú neopakovateľnú príležitosť na výmenu vedomostí, predstavenie inovácií a budovanie nových spoluprác. Bohatá história Bratislavy a jej dynamické ekonomické prostredie poskytujú ideálnu kulisu pre toto stretnutie," deklaroval guvernér NBS Peter Kažimír.

Konferencia EFA pokrýva široké spektrum tém, ktoré reflektujú súčasné výzvy a trendy vo finančnom svete. Účastníci sa budú točiť okolo tém ako Fintech a inovácie, riziká klimatickej transformácie, korporátne financie, bankové regulácie, ceny nehnuteľností či inflácia. Ide o témy, ktoré formujú budúcnosť globálnych trhov a Bratislava sa stane epicentrom týchto debát.

Medzi účastníkmi nebudú chýbať ani poprední predstavitelia centrálnych bánk z Nemecka, Talianska, Anglicka, Portugalska, Švédska a Kanady, ako aj zástupcovia Európskej centrálnej banky a americkej Federal Reserve Bank.

Tento medzinárodný mix expertov prinesie do Bratislavy diskusie, ktoré budú formovať nielen európske, ale aj svetové finančné systémy. Po Miláne (2021), Barcelone (2022) a Amsterdame (2023) sa teda Bratislava pridáva do prestížneho zoznamu miest, kde sa stretávajú najväčšie ekonomické kapacity súčasnosti.

A o niekoľko rokov budú EFA konferencie pokračovať v Paríži (2025) a belgickom Gente (2026).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Národná banka Slovenska, Foto: lonelyplanet.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies