Bratislava: Falošný policajt obral ženu aj o to posledné čo mala

NETKY.SK • 20 August 2024, 19:02 • 2 min
Bratislava: Falošný policajt obral ženu aj o to posledné čo mala

BRATISLAVA - Seniorkina nevedomosť, stres a časový nátlak spôsobili, že falošnému policajtovi a údajnej právničke jej syna uverila. V snahe pomôcť svojmu synovi, aby sa nedostal do väzenia, vložila do igelitovej tašky finančnú hotovosť vo výške 500 eur a všetky šperky, čo mala doma.

slovakia

left justify in out

Včerajší telefonát na pevnú linku sa stal pre 84-ročnú seniorku osudným. Podvodníci z nej vylákali hotovosť a cennosti vo výške približne 1 000 eur. Pod zámienkou dopravnej nehody, pri ktorej utrpel zranenia malý chlapec, získal podvodník od ženy hotovosť a šperky.

Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.

"Seniorkina nevedomosť, stres a časový nátlak spôsobili, že falošnému policajtovi a údajnej právničke jej syna uverila. V snahe pomôcť svojmu synovi, aby sa nedostal do väzenia, vložila do igelitovej tašky finančnú hotovosť vo výške 500 eur a všetky šperky, čo mala doma," uviedla polícia. Žena následne tašku podľa pokynov podvodníkov vyhodila von oknom na trávu.

Polícia apeluje, aby si ľudia vždy overili, či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde. 

"V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o vás a vašich blízkych podrobné informácie," dodala. Zároveň žiada, aby ľudia informovali svojich starších príbuzných o častých praktikách podvodníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Bratislave, Ilustračné foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies