Poľana: Ochranári obnovili náučný chodník. Návštevníci sa môžu vydať po stopách živočíšstva a rastlinstva

NETKY.SK • 21 August 2024, 09:47 • 2 min
Poľana: Ochranári obnovili náučný chodník. Návštevníci sa môžu vydať po stopách živočíšstva a rastlinstva

POĽANA - Návštevníci majú možnosť vybrať si z dvoch okruhov, ktoré začínajú na Kyslinkách nad obcou Hrochoť v Banskobystrickom okrese.

slovakia

left justify in out

Ochranári popri kosení a vyznačovaní chránených území zrekonštruovali náučný chodník Poľanou. Vďaka novému náteru a patričnej oprave 20 informačných panelov vyzerá statický sprievodca Poľanou ako nový. 

Chránená krajinná oblasť Biosférická rezervácia Poľana o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že chodník ponúka návštevníkom schladenie sa v lese a možnosť vydať sa po stopách geológie, živočíšstva, rastlinstva či iných zaujímavostí starého vulkánu.

Návštevníci majú možnosť vybrať si z dvoch okruhov, ktoré začínajú na Kyslinkách nad obcou Hrochoť v Banskobystrickom okrese.

"Dlhší okruh má 17 zastávok v dĺžke 17 kilometrov, východisková aj konečná zastávka je v blízkosti Lesnej správy v Kyslinkách. Kratší a pohodlnejší okruh s dĺžkou približne 8,5 kilometra odbočuje pri tretej zastávke z Dolnej Zálomskej po asfaltovej ceste na Príslopy, kde nadväzuje na trasu dlhšieho okruhu do Kysliniek," popísali obnovený chodník ochranári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Chránená krajinná oblasť - Biosférická rezervácia Poľana, Foto: naucnechodniky.eu
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies