Trnavský a Nitriansky kraj zasiahli silné búrky: Zanechali po sebe obrovskú spúšť + FOTO

NETKY.SK • 21 August 2024, 11:42 • 2 min
Trnavský a Nitriansky kraj zasiahli silné búrky: Zanechali po sebe obrovskú spúšť + FOTO

TRNAVA - Dobrovoľní hasiči pomáhali vo Veľkých Kostoľanoch, Leopoldove, Štvrtku na Ostrove, Veľkej Pake, Hlohovci, Maduniciach, Cíferi, Malženiciach a Bučanoch.

slovakia

left justify in out

Hasiči mali v Trnavskom kraji pre utorňajšie búrky desiatky výjazdov. Odstraňovali popadané a naklonené stromy, strhnuté elektrické vedenia aj časti striech a taktiež odčerpávali nahromadenú vodu z pivničných priestorov a cestných komunikácií.

Ako informovali na sociálnej sieti, počas večera zasahovali 13-krát v Piešťanoch a 9-krát v Trnave. Dobrovoľní hasiči pomáhali vo Veľkých Kostoľanoch, Leopoldove, Štvrtku na Ostrove, Veľkej Pake, Hlohovci, Maduniciach, Cíferi, Malženiciach a Bučanoch.

"Celkom zasahovalo 14 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 44 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí. Na odstránenie následkov bolo nasadených 14 kusov hasičskej techniky," priblížili.

Portál iMeteo.sk uviedol, že na západe Slovenska sa dokonca vyskytol downburst, ktorý priniesol poryvy vetra s rýchlosťou až 105 kilometrov za hodinu. Voda v utorok zaplavila aj centrum Nitry a krajské mesto bičovalo aj krupobitie.

"Celkovo priniesli búrky v utorok na naše územie takmer 17-tisíc bleskových úderov," doplnil meteorologický web.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Hasičský a záchranný zbor SR, iMeteo.sk, Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies