Milosť od Boha potrebujeme všetci. Táto modlitba nám pomôže udržať sa na správnej ceste!

NETKY.SK • 23 August 2024, 10:36 • 2 min
Milosť od Boha potrebujeme všetci. Táto modlitba nám pomôže udržať sa na správnej ceste!

Písať o hriechu nie je ktovieako radostné. Ani o ňom premýšľať. Väčšinou tí, ktorí odmietajú Boha a zvesť o ukrižovaní Jeho syna, aby nám boli odpustené priestupky, argumentujú, že sa necítia byť hriešni. Ani nečudo, lebo sa domnievame, že hriech je len kradnúť. Zabíjať. Podvádzať. Jednoducho všetko, čo súvisí s desiatimi prikázaniami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Biblia má však v tom jasno a učí, že každý z nás sme sa narodili do hriechu. Bez ohľadu na to, či sme porušili zákon alebo sme boli vzorní študenti, čestní zamestnanci a dobrí priatelia, všetci bez výnimky potrebujeme milosť. Každý deň ju veru potrebujeme.

Pozerať sa

Filip sa viezol v aute. Pozeral sa na strany a zbadal dievčinu. Nebola vyzývavo oblečená, jednoducho normálne, berúc do úvahy horúce počasie. Avšak, aby bolo pravde učinené zadosť, mala menej oblečenia, a tak Filipova predstavivosť začala pracovať naplno. Už aj sníval, už aj zatúžil.
 
A vtedy si spomenul na verš v Biblii, v ktorom sa píše, že nielen ten zhreší, kto má sex pred svadbou, ale aj ten, kto už tak pomyslí. Kto zatúži za ženou, ktorá nie je jeho. A okamžite si uvedomil, aká dôležitá je Božia milosť. Lebo bez nej, ktovie, kde by bol ľudský tvor. Iste by sme na tom neboli dobre a on, hoci muž je to úžasný a má vysoké kvality, tiež vníma, že Božie odpustenie je aj pre neho.

Ohováranie

A zasa Bianka si žila svoje dni. Modlila sa, ale treba povedať, že viac sa sústreďovala na iné činnosti. Čas s Bohom pre ňu nepredstavoval prioritu. No a v tom všetkom si na sebe všímala, že začala klebetiť. Len čosi zašuškala a, samozrejme, nikdy nezabudla dodať, že ona v skutočnosti neohovára, že len tak vraví, ako to je. V srdci však vedela, že nehovorí pravdu, lebo sa jej vnútrom šíril nepokoj. Až keď to vyznala Bohu a prosila o odpustenie, všetko sa utíšilo.

Modlidba

A tak sa môžeme inšpirovať žalmistom. Keď zhrešil, modlil sa, nech mu Boh stvorí srdce čisté. Nech v ňom obnoví priameho ducha. Len nech ho nezamieta spred svojej tváre. Nech má opäť radosť z toho, čo Boh pre neho urobil. To je modlitba muža, ktorý pochopil, že je nutné dostávať milosť. Že je nevyhnutné nechať sa očisťovať. Lebo Boh má aj počas dňa tisíc a dvetisíc dôvodov nahnevať sa na človeka, a predsa to nerobí. Je totiž milosrdný, zhovievavý a ľútostivý.
 
Bože, stvor vo mne srdce čisté a v mojom vnútri obnov ducha pevného. Neodvrhuj ma spred svojej tváre a neodnímaj mi svojho ducha svätého. Navráť mi radosť z tvojej spásy a posilni ma duchom veľkej ochoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihoková
Michaela Mihoková, zdroj foto: Frank mckenna, Unsplash
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies