Robert F. Kennedy Jr. upustí od kandidatúry na amerického prezidenta, podporí Trumpa + VIDEO

NETKY.SK • 22 August 2024, 11:09 • 2 min
Robert F. Kennedy Jr. upustí od kandidatúry na amerického prezidenta, podporí Trumpa + VIDEO

WASHINGTON - Robert F Kennedy Jr. plánuje vzdať sa svojej ponuky stať sa novým prezidentom Spojených štátov a podporiť nominanta Republikánskej strany Donalda Trumpa, informovali americké médiá.

slovakia

left justify in out

Kennedy, tretie dieťa liberálnej ikony Roberta F. Kennedyho, zvažuje oznámiť koniec svojej kampane počas piatkového vystúpenia s Trumpom vo Phoenixe v Arizone, informovali v stredu viaceré médiá s odvolaním sa na ľudí oboznámených s touto záležitosťou.

Správy v The New York Times, CNN, ABC News a NBC News prichádzajú po tom, čo Kennedyho kampaň v stredu oznámila, že vo Phoenixe prednesie prejav o „súčasnom historickom momente a jeho ceste vpred“.

Kennedy, ktorý sa pôvodne uchádzal o nomináciu za Demokratickú stranu pred tým, než sa stane nezávislým, by mohol zvýšiť šance Trumpa v novembrových voľbách, ak by vypadol, najmä v bojových štátoch, ktoré v rokoch 2016 a 2020 vyhrali len ako britva.

Prieskumy verejnej mienky neustále ukazujú, že Kennedy, environmentálny právnik a dlhoročný skeptik očkovania, získava väčšiu podporu od Trumpa ako demokratická nominantka, viceprezidentka Kamala Harrisová.

V prieskume NBC News v júli 33 percent registrovaných republikánskych voličov vyjadrilo pozitívny názor na Kennedyho potomka, v porovnaní s iba 15 percentami registrovaných demokratov a nezávislých.

Zatiaľ čo Kennedy nikdy nevyzeral, že by mohol vyzvať Harrisovú alebo Trumpa do Bieleho domu, jeho kampaň prilákala dvojcifernú podporu v prieskumoch na vrchole a v posledných týždňoch klesla na približne 5 percent.

V rozhovore v podcaste Impact Theory začiatkom tohto týždňa Kennedyho kolegyňa Nicole Shanahanová povedala, že zvažuje odstúpenie z pretekov, pretože zotrvanie by „riskovalo“ víťazstvo Harrisovú

Trump v utorok v rozhovore pre CNN povedal, že v prípade zvolenia by bol ochotný vymenovať Kennedyho do kabinetu. "Mám ho rád a rešpektujem ho," povedal Trump. "Je to skvelý chlapík. Je to veľmi šikovný chlap. Poznám ho veľmi dlho."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MSN. NBC News, Foto: Reuters / Brian Snyder
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies