KURIOZITA na letisku! Muž vystúpil z lietadla cez NÚDZOVÝ VÝCHOD + VIDEÁ

NETKY.SK • 22 August 2024, 13:17 • 4 min
KURIOZITA na letisku! Muž vystúpil z lietadla cez NÚDZOVÝ VÝCHOD + VIDEÁ

MELBOURNE - Po odchode dverami núdzového východu prešiel muž po krídle a potom sa cez motor dostal na zem.

slovakia

left justify in out

Cestujúci v lietadle austrálskej nízkorozpočtovej leteckej spoločnosti Jetstar otvoril núdzové dvere a vystúpil šplhaním sa cez krídlo a motor po pristátí v Melbourne vo štvrtok, uviedli úradníci. Austrálska federálna polícia muža zatkla po jeho neoprávnenom odlete zo Sydney do Melbourne.

"Môžeme potvrdiť, že pasažier po prílete do Melbourne otvoril dvere núdzového východu, čím sa automaticky spustil posuv," uviedol hovorca Jetstar. Lietadlo bolo zaparkované pri bráne.

Po odchode dverami núdzového východu prešiel muž po krídle a potom sa cez motor dostal na zem, uviedli úradníci. Audrey Varghese, spolucestujúca z letu, povedala pre melbournské rádio 3AW, že muž prejavoval "celkom zvláštne správanie", ignoroval označenie bezpečnostných pásov a viaceré žiadosti letušiek, aby zostal sedieť.

"Ľudia si mysleli, že je dosť zvláštny. A potom, keď lietadlo začalo zastavovať, okamžite vstal a v podstate sa rozbehol tam, kde je rad núdzových východov," povedala svedkyňa.

 

Federálna polícia uviedla, že zatkla muža za "údajné agresívne správanie a porušenie bezpečnostných protokolov lietadiel".

"Muž bol ošetrený záchranármi a následne prevezený na ďalšie posúdenie do nemocnice, kde zostáva," uviedla policajná hovorkyňa. Polícia uviedla, že prípad vyšetruje a obvinenia budú pravdepodobne vznesené až v budúcnosti.

Jetstar, dcérska spoločnosť Qantas, uviedla, že chce poďakovať cestujúcim za ich "trpezlivosť a pochopenie" počas incidentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Sky News, Barrons, BBC, Foto: The North West Star
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies