Mládež baptistov organizuje 5-dňový kemp plný zážitkov v Novej Lehote + VIDEO

NETKY.SK • 22 August 2024, 13:45 • 3 min
Mládež baptistov organizuje 5-dňový kemp plný zážitkov v Novej Lehote  + VIDEO

Celoslovenský kemp mládeže v Novej Lehote organizujú mladí ľudia, ktorých spája túžba slúžiť Bohu a priateľom.

slovakia

left justify in out

Kemp funguje s pomocou Odboru Mládeže Bratskej jednoty baptistov (BJB) na Slovensku.

„Aj keď náš kemp trvá iba 5 dní, môžeme Vám zaručiť, že to bude tá najlepšia bodka za letom plná priateľstiev, hier, oddychu, fajnového jedla a zážitkov. Dúfame, že ťa tam spoznáme! Tak neváhaj a registruj sa!“ uvádzajú organizátori

Na kempe sa bude hovoriť aj o týchto otázkách: „Čo odo mňa Boh chce? Mám robiť niečo viac? Dá sa ísť ďalej?“ Účastník kempu musí mať v čase konania kempu vek minimálne 14 a maximálne 26 rokov.

Témou kempu bude „Vykroč z lode!“a usporiadatelia k nej uviedli pasáž z Evanjelia podľa Matúša 14:29-32 o tom ako Peter vystúpil z člna a kráčal po vode ku Ježišovi.

„Okrem toho, že chceme urobiť poriadnu bodku za letom pri skvelých chill aktivitách, tak spolu budeme premýšľať nad tým, čo sa dialo, keď Ježiš kráčal medzi nami a čo nám tým chce povedať aj dnes. Ježiš je ten, kto nám zjavuje Božiu vôľu pre naše životy a aj nám pomáha ísť ďalej. Preto nezostaň na mieste ale vykroč za Ježišom! - a aj na KEMP 2024!“ uvádza pozvánka.

Na účastníkov čaká pestrý program, ktorý zahŕňa biblický seminár, chválospevy, umelecký ateliér, športy, dráma, choreografia a tvorivé dielne.

„Aj ty si si už niekedy povedal, že chceš vyskúšať niečo nové? Spievať pred ľuďmi, namaľovať obraz alebo si zatancovať aj inde ako vo svojej izbe? Ak si to celý rok odkladal, teraz máš ideálnu príležitosť! Nemusíte sa však báť introverti, máme pripravené aj Biblické semináre, dielne a športy!“ pozývajú organizátori.  

obrazok
Minuloroční úćastníci kempu.
Zdroj: BJB
obrazok
Vizuál kempu.
Zdroj: BJB
obrazok
Osobné modlitby v skupinke.
Zdroj: BJB

Kto sú baptisti?

Baptisti – bola pôvodne prezývka. Pochádza pôvodne z gréckeho baptizein – krstiť, ponoriť. Poukazuje na to, že baptisti zastávajú krst tých, čo sa slobodne rozhodli pre Pána Ježiša Krista, uverili evanjeliu, činili pokánie a prijali milosť odpustenia svojich hriechov. Na základe tejto viery sú bratia a sestry pokrstení. Má to byť potvrdením, že nechcú byť formálnymi kresťanmi, uvádza www.baptist.sk.

Bratská jednota baptistov vznikala na Slovensku ešte pred 1. svetovou vojnou. Je voľnejším zväzkom samostatných cirkevných zborov. Hlásia sa k odkazu Jednoty bratskej, ktorá sa snažila byť verná v kázaní evanjelia, vo výklade Biblie. Jej biskupom bol napríklad aj Jan Amos Komenský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: BJB na Slovensku. Foto: Momentka z aktivít počas kempu (baptist.sk)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies