Trump obvinil Harrisovú zo spôsobenia teroristického útoku Hamasu na južný Izrael 7. októbra

NETKY.SK • 23 August 2024, 10:05 • 2 min
Trump obvinil Harrisovú zo spôsobenia teroristického útoku Hamasu na južný Izrael 7. októbra

WASHINGTON - Bývalý prezident Donald Trump obviňuje viceprezidentku Kamalu Harrisovú zo zapríčinenia teroristického útoku Hamasu na južný Izrael zo 7. októbra v príspevkoch zdieľaných na jeho platforme sociálnych médií Truth Social.

slovakia

left justify in out

„NENÁVIDÍ IZRAEL,“ píše republikánsky prezidentský nominant v reťazci príspevkov, ktoré reagujú na Harrisovej prejav na Národnom zhromaždení demokratov. "Ani by som sa neukázal v Kongrese na zasadnutí [premiéra Benjamina] Netanjahua!"

Harrisová mala súkromné ​​stretnutie s Netanjahuom počas svojej júlovej cesty do Washingtonu DC, ale hovorila na predvolebnej akcii v deň svojho prejavu na spoločnom zasadnutí Kongresu.

„Spôsobila útok zo 7. októbra,“ píše Trump v druhom príspevku, ktorý zrejme reaguje na Harrisovej prejav v DNC, v ktorom povedala, že hrôzy zo 7. októbra sa už nikdy nesmú zopakovať. „Irán bol chudobný – nemal peniaze pre Hizballáh,“ dodáva Trump.

Útok zo 7. októbra vykonali teroristi z pásma Gazy vedení Hamasom. Hizballáh začal vykonávať cezhraničné útoky na podporu Hamasu 8. októbra.

Trump potom zdieľal video, v ktorom vychvaľoval svoje zásluhy a vyhlasuje, že počas svojho predsedníctva v rokoch 2016 až 2020 „hral tvrdo s Iránom, zničil ISIS, udržal mier na Blízkom východe, silou zabránil [USA] vo vojnách." Ďalej kritizoval Harrisovú a tvrdil, že "nás zavedie do tretej jadrovej svetovej vojny!“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Times Of Israel, Foto: The New York Times / Haiyun Jiang, Eric Lee
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies