Šokujúca chyba leteckej spoločnosti: Chlapec s platnou letenkou zostal na letisku, matka vyjadrila hnev na sociálnych sieťach

NETKY.SK • 24 August 2024, 10:55 • 2 min
Šokujúca chyba leteckej spoločnosti: Chlapec s platnou letenkou zostal na letisku, matka vyjadrila hnev na sociálnych sieťach

Štrnásťročný Alfred z Islandu sa ocitol v ťažkej situácii, keď sa letecká spoločnosť Wizz Air nezabezpečila miesto pre neho, aj keď mal platnú letenku. Po náročnej skúsenosti na letisku, kde sa jeho matka snažila riešiť problém, sa rozhorčená matka rozhodla zdieľať svoj príbeh na sociálnych sieťach, aby upozornila na nedostatok pomoci a komunikácie zo strany spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Štrnásťročný chlapec, ktorý mal platnú letenku, sa nedostal do lietadla a domov sa tak nevrátil.

Rozhorčená matka o tejto situácii informovala na sociálnych sieťach.

Alfred z Islandu zažil na letisku veľa problémov pri návrate z Ríma, kde sa zúčastnil medzinárodného športového kempu so svojimi priateľmi zo šermiarskeho klubu.

Skupina mala 10. augusta v sprievode vedúceho odletieť späť na Island. Problémy sa začali už pri odbavovaní, ako uviedla jeho matka na Reddite.

Najhoršie však ešte len prišlo. Tesne pred nástupom na palubu sa Alfred dozvedel, že letecká spoločnosť Wizz Air pre neho nemá miesto v lietadle.

„Nerobili nič, aby mu pomohli. Povedali len, že si neuvedomili jeho vek. Vôbec nebrali do úvahy, že v Taliansku nemá žiadne kontakty,“ povedala nahnevaná Arna pre denník Mirror.

Arna k letenke zaplatila ďalších 34 libier, aby zabezpečila, že jej syn sa dostane na palubu lietadla.

Letecká spoločnosť však ponúkla len možnosť, aby Alfred vymenil miesto so svojím vedúcim, čo by znamenalo, že ostatné deti zostanú bez dozoru. Alfred tak s hrôzou sledoval, ako lietadlo odlieta bez neho.

Podľa matky sa z rovnakého letu vyradil aj manželský pár, ktorý ponúkol Alfredovi pomoc.

„Nerozumiem, čo by som inak robila. Možno by som priletela prvým letom alebo kontaktovala taliansku políciu,“ zverila sa otrasená matka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: Reddit, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies