Zelenskyj k 33. výročiu nezávislosti: Rusko chce zničiť Ukrajinu, ale vojna sa vrátila domov +VIDEO

NETKY.SK • 24 August 2024, 13:25 • 2 min
Zelenskyj k 33. výročiu nezávislosti: Rusko chce zničiť Ukrajinu, ale vojna sa vrátila domov  +VIDEO

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas osláv 33. výročia nezávislosti Ukrajiny oznámil, že Rusko sa síce pokúsilo zničiť Ukrajinu, no vojna sa "vrátila domov" do Ruska. Vo videoodkaze z opustenej oblasti Sumskej oblasti prisľúbil Kyjev, že Moskva zažije odplatu. Zelenskyj zároveň skritizoval ruského prezidenta Vladimira Putina a zdôraznil, že spravodlivosť je to, čo Ukrajina žiada.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu pri príležitosti 33. výročia nezávislosti Ukrajiny vyhlásil, že Rusko sa snaží zničiť jeho krajinu, no vojna sa vrátila na jeho vlastné územie. 

Zelenskyj zverejnil videoodkaz z opustenej zalesnenej oblasti Sumskej oblasti, ktorú navštívil začiatkom tohto týždňa. Uviedol, že sa nachádza iba niekoľko kilometrov od miesta, kde ukrajinské sily 6. augusta neočakávane vstúpili do ruskej Kurskej oblasti.

Podľa prezidenta Kyjev "opäť prekvapí" a prisľúbil, že Moskva "spozná, čo je to odplata".

"Rusko sa pokúsilo zničiť nás s pomocou invázie vo februári 2022, avšak dnes oslavujeme 33. výročie našej nezávislosti. To, čo nepriateľ priniesol do našej krajiny, sa teraz vrátilo na jeho vlastné územie," povedal Zelenskyj.

Dodal, že každý, kto chce šíriť zlo na ukrajinskom území, bude znášať dôsledky vo vlastnej krajine.

"Nie je to predpoveď, ani škodoradosť, ani slepá pomsta. Je to spravodlivosť," zdôraznil.

Prezident Zelenskyj tiež označil ruského lídra Vladimira Putina za "chorého starca z Červeného námestia", ktorý neustále vyhráža použitím červeného tlačidla.


Ukrajinský vpád do Kurskej oblasti, ktorý rozrušil Moskvu, však podľa AFP doteraz nezastavil postup ruských síl na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, Foto: x.com/ZelenskyyUa
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies