Neviditeľné znamenia: Ako rozpoznať a reagovať na varovné symboly zlodejov áut

NETKY.SK • 25 August 2024, 13:00 • 2 min
Neviditeľné znamenia: Ako rozpoznať a reagovať na varovné symboly zlodejov áut

Všimli ste si na svojom aute zvláštny symbol, napríklad X, nakreslený prstom? Tento nenápadný znak môže byť varovaním od zlodejov áut, ktorí si pred krádežou robia prieskum a označujú vozidlá, ktoré plánujú ukradnúť. Zistite, čo tieto symboly znamenajú, prečo sú nebezpečné a ako sa chrániť pred možnou krádežou.

slovakia

left justify in out

Ak si na svojom aute všimnete prstom nakreslený zvláštny symbol, napríklad X, mali by ste ho okamžite zmyť. Skúsení zlodeji áut si pred samotným záťahom robia prieskum a nechávajú na vozidlách špecifické symboly.

Tieto znaky sa môžu ostatným zdať nezmyselné, no pre zlodejov majú presný význam. Často tak označujú vozidlá, na ktoré sa plánujú bližšie pozrieť.

Naopak, majitelia môžu tento znak využiť ako včasné varovanie.

Napríklad písmeno X, ktoré si často prstom nakreslia na špinavé čelné sklo alebo na karosériu, alebo využívajú námrazu v zime. Podľa webu wyborkierowcow.pl znamená tento symbol, že krádež daného auta by mala prebehnúť bez problémov. Je to často preto, že osoba zapojená do krádeže pozná denný rozvrh majiteľa a vie, kedy je vozidlo bez dozoru.

Kruh alebo kruh s písmenom X vo svete zlodejov zas naznačuje, že dané auto nemá hodnotu alebo že sa naň nemá zmysel sústrediť.

Preto je odporúčané symbol okamžite zotrieť a zvážiť aj preparkovanie auta. Rovnako je dobré sledovať okolie a skontrolovať, či sa v blízkosti nespráva niekto podozrivo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: wyborkierowcow.pl, Foto: msn.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies